JO 2020. Programul românilor la Tokyo, noi şanse de medalii!

Programul olimpic de vineri 30 iulie al sportivilor români la Jocurile de la Tokyo are drept cap de afiş finala în care va evolua barca feminină de opt plus unu.

29 iul. 2021, 19:58
JO 2020. Programul românilor la Tokyo, noi şanse de medalii!

JO 2020. Alin Firfirică este primul atlet român care intră în competiţie la Tokyo, în calificările la aruncarea discului.

Vlăduţ Simionescu va încheia participarea reprezentanţilor României al judo, prin evoluţia la cat. +100 kg.

Cei mai tineri componenţi ai delegaţiei olimpice a României la JO 2020, înotătorii Bianca Andreea Costea şi David Popovici (în vârstă de 16 ani amândoi), vor lua startul în proba de 50 m liber.

JO 2020. Programul sportivilor români în întrecerile de vineri 30 iulie (ora României):

ATLETISM
03:45 (Olympic Stadium) aruncarea discului masculin – calificări Grupa A: Alin Alexandru Firfirică

JUDO (sesiunea 13, 05:00-08:30)
(Nippon Budokan) cat. +100 kg masculin – primul tur: Vlăduţ Simionescu – Ali Omar (Libia)

CANOTAJ
04:05 (Sea Forest Waterway) opt plus unu feminin – Finala A: Magdalena Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea

ÎNOT
13:12 (Tokyo Aquatics Centre) 50 m liber masculin – Seria 6: David Popovici
13:36 (Tokyo Aquatics Centre) 50 m liber feminin – Seria 7: Bianca Andreea Costea

JO 2020 SUA, lider în clasamentul pe medalii. România, locul 18

Eduard Novak (45 de ani), ministrul Tineretului și Sportului, spune că așteaptă 6 medalii la Jocurile Olimpice desfășurate în această perioadă la Tokyo. În această dimineață, delegația României a ajuns la 4 medalii după argintul obținut la canotaj de echipajul de dublu rame masculin (Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă).

DIGI SPORT LIVE VIDEO CRAIOVA – LACI ONLINE STREAMING. Retur de foc în Conference League

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, a declarat la TVR 1 că înainte de Jocurile Olimpice se aștepta ca România să-și treacă în palmares până la 6 medalii. Șeful sportului din România explică de unde crede că ar putea veni încă 2 distincții.  „Mai avem mâine o șansă importantă, totodată aștept luptele. Pronosticul meu a fost 4-6 medalii. Văd cum canotajul reușește să aibă o bază solidă, sunt calificați peste 30 de sportivi, asta înseamnă că sunt foarte bine organizați, au o performanță calculată, de la care poți aștepta rezultate.

Îmi doresc ca și celelalte Federații valoroase, precum atletism, înot, scrimă, unde putem să aducem rezultate importante, să fie la nivelul acesta, încât să știm înainte de Jocurile Olimpice că 4-8 Federații pot aduce rezultate calculate, să știm din lotul de sportiv de care ne putem folosim peste 4 ani, peste 8 ani.

Mâine cred că vom avea încă o medalie, la 8+1, și am depăși deja Rio. Eu am așteptări și de la lupte, și cred că vom bifa 6 medalii”, a spus Novak.

Vineri, pe 30 iulie, de la ora 04:05 în România, barca feminină de 8+1 va lupta în finală, pentru o medalie.

În recalificări, „tricolorele” Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea au reușit o cursă foarte bună, recuperând pe final distanța față de Canada. România a terminat cu un timp de 5:52.99, stabilind cel mai bun timp mondial.

Luptele, în schimb, vor începe pe 1 august, finalele pentru medalii fiind programate între 2 și 7 august. România are 5 sportivi la lupte: Alina Vuc (cat. 50 kg), Andreea Ana (cat. 53 kg), Kriszta Incze (62 kg), Albert Saritov (cat.97 kg, libere) și Alin Alexuc Ciurariu (cat.130 kg, greco-romane).

Antrenorul de origine română care a pălmuit o judoka pentru a o motiva înainte de competiţie a primit avertisment de la Federaţia Internaţională de Judo


loading...