Antrenorul de origine română care a pălmuit o judoka pentru a o motiva înainte de competiţie a primit avertisment de la Federaţia Internaţională de Judo

Claudiu Puşa, antrenorul român al lotului olimpic feminin al Germaniei care şi-a pălmuit sportiva pentru a o motiva, înainte de prima ei luptă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a primit un avertisment dur de la Federaţia Internaţională de Judo.

29 iul. 2021, 16:37
Antrenorul de origine română care a pălmuit o judoka pentru a o motiva înainte de competiţie a primit avertisment de la Federaţia Internaţională de Judo

Federaţia Internaţională de Judo, condusă de Marius Vizer, l-a sancţionat dur pe antrenorul Claudiu Puşa, care şi-a încurajat într-un mod mai „energic” decât ar fi fost cazul sportiva. Judoka Martyna Trajdos (32 de ani) a fost pălmuită de Puşa înainte de a intra în luptă. Din nefericire, în ciuda „motivaţiei” primite de la antrenor, aceasta a pierdut în 16-imi contra unguroaicei Szofi Ozbas, la categoria 63 de kilograme.

Antrenorul care a pălmuit o judoka, avertisment dur de la FIJ

IJF i-a adresat un avertisment oficial serios antrenorului german, referitor la comportamentul rău pe care l-a manifestat în timpul competiţiei. Judo este un sport educaţional şi, ca atare, nu poate tolera un astfel de comportament, care contravine codului moral al judoului”, a precizat, miercuri, forul internaţional, pe site-ul său.

Citeste si INTERVIU EXCLUSIV. Simona Radiș și Ancuța Bodnar, sportivele de aur ale României, despre performanța de la Tokyo: „Cel mai important e să nu renunțăm!”

Marţi, antrenorul prins-o de kimono pe sportiva lui, a zdruncinat-o bine, apoi i-a aplicat o pereche de palme.

Totuşi, Martyna Trajdos nu a părut să fie deranjată de gestul de „încurajare” pe care i l-a aplicat antrenorul său. Într-o postare pe Instagram, aceasta a spus că ea însăşi i-a cerut acest „ritual”.

Se pare că (n.r. – palmele primite) nu au fost destul de puternice. După cum am spus deja, acesta este ritualul pe care l-am ales înainte de concurs. Antrenorul meu face doar ceea ce vreau eu să facă pentru a mă motiva”, a explicat sportiva pe Instagram.

Citeste si Ana Maria Popescu, prima reacţie după scuzele ministrului Eduard Novak. „Mesajul meu rămâne același”

Claudiu Puşa, originar din România, a câştigat peste 20 de medalii la Campionatele Mondiale şi Europene, inclusiv titlurile europene din 2016 pentru Pauline Starke şi Anna-Maria Wagner. Din 2016, el a devenit antrenor al lotului olimpic feminin al Germaniei.