JO de la SOCI: Autorităţile ruse o caută pe VĂDUVA NEAGRĂ, terorista ce ar putea comite un ATENTAT SINUCIGAŞ

Autorităţile ruse sunt în căutarea unei femei, aşa-numita "Vădva Neagră", suspectată că ar fi o teroristă sinucigaşă care ar fi ajuns deja la Soci, pentru a comite un atentat sinucigaş la Jocurile Olimpice de Iarnă.

20 ian. 2014, 21:11
JO de la SOCI: Autorităţile ruse o caută pe VĂDUVA NEAGRĂ, terorista ce ar putea comite un ATENTAT SINUCIGAŞ

Poliţia din Soci a răspândit fotografii cu chipul unei femei supranumită „Văduva Neagră”, o teroristă sinucigaşă ce ar putea avea ca ţintă Jocurile Olimpice din staţiunea rusă Soci, de la Marea Neagră. Autorităţile ruse cred că ea ar fi ajuns deja acolo, unde s-ar ascunde pentru a acţiona cu ocazia JO, informează ABC News.

Posterele cu chipul şi dscrierea femeii de 22 de ani, originară din Daghestan, identificată ca fiind Ruzanna Ibragimova, au fost distribuite în toate hotelurile din staţiunea de la Marea Neagră, precum şi în aeroport. Americanii par a fi cei mai impacientaţi de eventuala prezenţă a femeii la Soci.

Un purtător de cuvânt al Comitetului Olimpic al SUA a afirmat, după această alertă, că „siguranţa echipei SUA este prima pe lista priorităţilor„. „Aşa cum se întâmplă întotdeauna în astfel de situaţii, noi colaborăm cu Departamentul de Stat al SUA, cu organizatorii locali şi cu agenţiile de securitate pentru a asigura securitatea delegaţiei noastre, precum şi a celorlalţi americani care vor veni la JO de la Soci”, a declarat Patrick Sandusky, purtătorul de cuvânt american, potrivit aceleiaşi surse.

Ruzanna Ibragimova mai foloseşte numele de Salima şi este văduva unui militant care a fost ucis de poliţie anul trecut, în Daghestan. Se mai ştie că femeia este afiliată grupului terorist condus de Doku Umarov, „Emiratele Caucaziene”, care a anunţat că va comite atentate teroriste la Soci, cu ocazia JO de Iarnă.

Citeşte şi Risc de ATENTATE la JO: Cinci presupuşi TERORIŞTI au fost arestaţi la est de Soci

Ca semnalmente, Ibragimova poartă urmele unei tăieturi de aproximativ 10 centimetri pe obrazul stâng, iar braţul stâng este rigid, neputându-se îndoi de la cot.

Pe un poster difuzat de poliţie, inclusiv pe Internet, se spune că femeia ar fi părăsit Daghestanul luna trecută şi s-ar afla deja la Soci de vreo zece zile. FSB – serviciile ruse de securitate – au refuzat să facă declaraţii despre aceste informaţii.