JO de la Tokyo, incident neobişnuit. O femeie a încercat să stingă flacăra olimpică cu un pistol cu apă

O femeie japoneză, în vârstă de 53 ani, a fost arestată de poliţie după ce a încercat să stingă flacăra olimpică cu un pistol cu apă, luni, în momentul trecerii ştafetei prin prefectura Ibaraki.

05 iul. 2021, 17:19
JO de la Tokyo, incident neobişnuit. O femeie a încercat să stingă flacăra olimpică cu un pistol cu apă

JO de la Tokyo

. Conform înregistrărilor video, femeia a aşteptat liniştită cu pistolul de apă în mână până când alergătorul care ţinea torţa în mână a ajuns în apropierea sa, iar în acel moment a îndreptat „arma” către flacără, stropind-o de câteva ori, fără să reuşească însă să o stingă.

Femeia a fost imediat înconjurată de agenţi de poliţie, fiind reţinută, după cum relatează NHK News. Ea şi-a asumat gestul său, declarându-se împotriva organizării Jocurilor Olimpice, în contextul pandemiei de coronavirus.

Legenda fotbalului brazilian Zico a dat startul ştafetei în prefectura Ibaraki, duminică. Fostul mijlocaş al Selecao, în vârstă de 68 ani, şi-a încheiat cariera de jucător în Japonia, înainte de a prelua conducerea tehnică a selecţionatei acestei ţări, în 2002. El a condus naţionala Japoniei la câştigarea trofeului în Cupa Asiei în 2004, înainte de a o califica la Cupa Mondială din 2006, desfăşurată în Germania.

Citeşte şi Mădălina Bereş şi Robert Glinţă, desemnaţi Purtători de Drapel pentru Team Romania la JO Tokyo 2020

Zico este în prezent director tehnic la clubul din oraşul Kashima, unde a şi alergat câteva sute de metri cu torţa.

Flacăra olimpică urmează să viziteze cele 47 de prefecturi ale Japoniei până la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, programată pe 23 iulie.

Citeşte şi Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021, condiţii de desfăşurare speciale: fără îmbrăţişări, fără aclamaţii, fără autografe