Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021, condiţii de desfăşurare speciale: fără îmbrăţişări, fără aclamaţii, fără autografe

Participanţii la Jocurile Olimpice din 2021 care se vor desfăşura la Tokyo vor trebui să respecte o listă întreagă de restricţii. Printre acestea, fără alcool, fără îmbrăţişări, fără aclamaţii.

23 iun. 2021, 12:33
Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021, condiţii de desfăşurare speciale: fără îmbrăţişări, fără aclamaţii, fără autografe
Sursa FOTO: Reuters Connect

Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021, care vor avea loc în perioada 23 iulie – 8 august, se vor desfăşura în condiţii foarte stricte. Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au dezvăluit noi reguli foarte stricte, cu o lună înainte de ceremonia de deschidere.

Preşedintele comitetului de organizare, Seiko Hashimoto, a precizat că, pentru desfăşurarea în siguranţă a competiţiei, „starea de spirit festivă va trebui eliminată„. Hashimoto face apel la organizatori să fie „creativi” pentru a instaura o atmosferă pozitivă, informează lefigaro.fr.

Oficialii olimpici au decis să permită accesul a maximum 10.000 de spectatori, dar Hashimoto i-a avertizat să nu se aştepte la petrecerea pe care au văzut-o la Euro-2020. „În Europa se sărbătoreşte. Din păcate, s-ar putea să nu putem face la fel”, a spus ea.

Citeste si Primul sportiv transgender care va concura la Jocurile Olimpice. Dezbaterile sunt în toi, există temerea că va domina autoritar competiţia feminină

Condiţii de desfăşurare a Jocurilor Olimpice 2021

Participanţii la Jocurile Olimpice de la Tokyo vor trebui să se aştepte la următoarele măsuri de siguranţă: oricine înregistrează o temperatură a corpului peste 37,5 grade în timpul a două verificări separate nu va putea intra. Aceeaşi soartă o vor avea cei care tuşesc sau nu poartă mască. Persoanele cărora le va fi refuzat accesul nu îşi vor primi banii înapoi.

Spectatorii vor avea dreptul să aplaude, ​​dar nu îi vor putea încuraja pe sportivi, nici „să intre în contact direct cu alţi spectatori”. Totodată, nu vor putea solicita autografe, să fluture steguleţe sau să aclame. Şi consumul de alcool le va fi interzis „pentru a atenua cât mai mult posibil preocupările publicului”, a explicat preşedintele Tokyo 2021.

Oamenii pot simţi bucurie în inimile lor, dar nu pot fi zgomotoşi şi trebuie să evite mulţimile. Depunem mult efort în găsirea unui nou mod de a sărbători”, a adăugat aceasta.

Citeste si Decizie istorică: România va include trei sportive din Kenya în echipa națională pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo