JO: Un glonţ rătăcit agită ziariştii într-un centru de presă la Rio

Un glonț a trecut prin peretele de plastic al cortului care adăpostește un centru de presă de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, fără a provoca victime, a transmis Reuters sâmbătă. Agenții de securitate investigau incidentul, a declarat agenției directoarea centrului, Anja Krabbe. Aceasta a precizat că nu se afla în cort când s-a produs incidentul, dar ziariștii au auzit glonțul trecând prin cort.

RomaniaTV.net
06 aug. 2016, 19:43
JO: Un glonţ rătăcit agită ziariştii într-un centru de presă la Rio

Centrul de presă pentru concursurile de echitație de la Deodoro se află în apropierea unei baze militare, precizează Xinhua, care citează și detalii din relatări de presă neprecizate. Potrivit acestora, glonțul a trecut prin acoperiș și printr-un perete, apoi a aterizat pe podea, aproape de o atașată de presă din Noua Zeelandă, Diana Dobson, care a fost „vizibil șocată”. Managerul pentru comunicații al delegației neozeelandeze, Ashley Abbot, a declarat că au fost informați concurenții țării sale în probele de echitație. 

Reuters adaugă că revista Horse & Hound, specializată în echitație, a postat pe Internet o fotografie a glonţului, despre care AFP afirmă că era de calibru mic.