JOB INEDIT: Un actor chinez, arhetipul soldatului japonez, simulează până la opt decese pe zi

Un actor chinez care face figuraţie în multe filme de război şi istorice a devenit o adevărată senzaţie pe internet din cauza capacităţii sale de "a muri cu repetiţie", de până la opt ori pe zi, jucând de obicei rolul personajului negativ, cel al soldatului japonez invadator.

04 feb. 2013, 19:14
JOB INEDIT: Un actor chinez, arhetipul soldatului japonez, simulează până la opt decese pe zi

Shi Zhongpeng, în vârstă de 26 de ani, a jucat în 2012 în peste 200 de scene de figuraţie, fiind „abonat” la rolul soldatului din armata niponă.

Acest destin, deloc de invidiat într-o cinematografie chineză profund marcată de propaganda patriotică, l-a făcut pe actorul chinez să devină o veritabilă „victimă în serie” în numeroase filme produse pentru micul ecran şi pentru marele ecran.

Într-o singură zi de filmări, Shi Zhongpeng a trebuit astfel să pretindă că „moare” în nu mai puţin de opt scene diferite, a declarat actorul chinez pentru cotidianul Qianjiang Evening.

El consideră că numeroasele colaborări ale sale, în rolul „diavolului japonez”, se datorează fizionomiei răutăcioase şi crude pe care ştie să o adopte în faţa camerei.

El a devenit favoritul marilor studiouri din Hengdian, supranumit „Hollywood-ul chinezesc”, situat în provincia Zhejiang, unde sunt recreate satele din epoca Ming şi oraşele chinezeşti din anii ’30.

Al doilea război chino-japonez (1937-1945), care a izbucnit prin invadarea masivă a părţii orientale a Chinei de către armata imperială niponă, este o temă frecvent folosită în industria cinematografică chineză, care are tendinţa de a privilegia faptele de arme şi gherila luptătorilor comunişti în detrimentul luptelor duse de naţionalişti.

Demonstraţie de forţă la limita nebuniei. Un chinez a ÎNGROZIT juriul de la un concurs de talente