Îţi doreşti un job într-una dintre instituţiile UE? Vezi cum poţi obţine un astfel de post

Pe 6 decembrie se lansează cea mai mare competiţie din acest an deschisă pentru posturi de asistenţi europeni în instituţiile Uniunii Europene. Înscrierile se fac până pe data de 8 ianuarie 2013. În cadrul acestei competiţii, se caută asistenţi de gradul trei specializaţi în audit, finanţe/contabilitate şi economie/statistică, potrivit cariereonline.ro. Tot în decembrie, Center (JRC)- Centru de cercetare în cadrul Comisiei Europene scoate la concurs mai multe posturi pentru cercetători.

RomaniaTV.net
03 oct. 2012, 13:10
Îţi doreşti un job într-una dintre instituţiile UE? Vezi cum poţi obţine un astfel de post

Pentru asistenţi de gradul trei specializaţi în audit, finanţe/contabilitate şi economie/statistică se oferă un salariu de bază de 3.300 de euro plus numeroase alte beneficii: alocaţii pentru familie, alocaţie pentru casă – 2% din salariul de bază şi 167.31 de euro, alocaţie pentru copil aflat în întreţinere – 360 de euro, alocaţie pentru grădiniţă – 89.31 de euro.

Alte alocaţii de care poţi beneficia, odată cu un loc de muncă în instituţiile UE, sunt cele de expatriere -16% din salariul de bază sau alocaţia de rezidenţă în străinătate – 4% din salariul de bază.

Tot în decembrie, Center (JRC)- Centru de cercetare în cadrul Comisiei Europene scoate la concurs mai multe posturi pentru cercetători (AST grad 3). Tehnicienii de laborator se caută în domenii precum biologie şi sănătate, chimie, fizică şi ştiinţa materialelor, fizică nucleară, ingineriei civile, ingineriei mecanice, ingineriei electrice şi electronice. Această competiţie este deschisă statelor din EU27, deci şi României. Competiţia se lansează pe data de 20 decembrie, iar înscrierea pentru unul dintre aceste joburi puse la bătaie se termină pe 22 ianuarie 2013. Pentru a intra într-una dintre aceste competiţii trebuie să vă înscrieţi pe site-ul oficial EPSO www.eu-careers.eu.

Selecţia este foarte dură şi durează în jur de nouă luni, perioadă în care participanţii vor trebui să treacă mai multe etape. Prima dintre acestea este pre-selecţia (CBR) contra-cronometru care va avea loc la Bucureşti (Computer Based Test) în care veţi avea de trecut şase teste de inteligenţă.

  1. Raţionament verbal – în română,  în care se testează abilitatea verbală.
  2. Raţionament numeric – în română, în cadrul acestuia se testează abilitatea de calcul numeric.
  3. Raţionament abstract – în română, în care se testează capacitatea de gândire abstractă.
  4. Gândire situaţională – în a doua limbă străină la alegere: engleză, franceză sau germană, în care se testează cum te comporţi în anumite situaţii de lucru.
  5. Test de acurateţe şi precizie – în a doua limbă străină la alegere: engleză, franceză sau germană.
  6. Test de organizare şi prioritizare – în a doua limbă străină la alegere: engleză, franceză sau germană.