Jobul pe care l-ar vrea oricine. Câştigă 13.000 de euro pe lună fără să meargă la birou şi fără să „lucreze”. Sfaturi utile

Astăzi Jimenez câştigă în medie 14.000 de dolari lunar din venituri pasive, controlând şapte surse de venit, care includ magazinul său Etsy, un blog personal, investiţii imobiliare şi investiţii pe bursă. Recent, a reuşit să acumuleze o avere de peste un milion de dolari, devenind milionar self-made.
Filip Stan
01 iul. 2025, 12:33
Jobul pe care l-ar vrea oricine. Câştigă 13.000 de euro pe lună fără să meargă la birou şi fără să

În urmă cu cinci ani, Rachel Jimenez, un fost administrator din sistemul de învăţământ superior al Statelor Unite a decis să renunţe la jobul său obişnuit , şi să devină antreprenoare. Prima sa afacere cu care a dat lovitura a fost comerţul cu produse digitale pe platforma Etsy, o mişcare care s-a dovedit a fi startul unei cariere remarcabile, informează CNBC.

Astăzi Jimenez câştigă în medie 14.000 de dolari lunar din venituri pasive, controlând şapte surse de venit, care includ magazinul său Etsy, un blog personal, investiţii imobiliare şi investiţii pe bursă. Recent, a reuşit să acumuleze o avere de peste un milion de dolari, devenind milionar self-made.

Drumul nu a fost lipsit de obstacole. A făcut greşeli, a testat şi a învăţat constant. Cu timpul, a identificat nişa potrivită, a înţeles mecanismele de funcţionare ale unei afaceri şi a reuşit să îşi creeze viaţa pe care şi-o dorea, făcând ceea ce îi place.

Bugetarii pierd 3-5 zile libere pe an, decizie oficială adoptată de Guvernul Bolojan luni seară

Pentru cei aflaţi la început de drum, antreprenorul are un mesaj clar: „Alegeţi-vă cu grijă nişa, testaţi idei, învăţaţi din eşecuri şi construiţi o afacere sustenabilă în jurul pasiunilor voastre.”

Cele cinci lecţii importante de invăţat dacă vrei ca jobul/afacerea ta să prospere

1. Mai mult cu mai puţin: când renunţarea la multitasking a dus la rezultate

La un an de la lansarea afacerii, antreprenoarea a realizat că eforturile ei se concentrau în prea multe direcţii: social media, blogging, brainstorming pentru cursuri, testarea de produse. Cu toate acestea, rezultatele întârziau să apară.

O schimbare pozitivă a venit când a analizat datele din platforma Etsy. A descoperit că, în ciuda volumului mic de vânzări, şabloanele de buget pe care le crease se vindeau constant. A renunţat astfel la activităţile care nu generau venit – precum postările virale – şi s-a concentrat exclusiv pe optimizarea produselor care funcţionau.

2. Decizii bazate pe date, nu pe instinct

Iniţial, antreprenoarea a lansat produse din pasiune, precum planificatoare de buget. Însă competiţia ridicată şi cererea relativ scăzută au frânat vânzările.

A învăţat, treptat, importanţa analizelor de piaţă şi a identificării nişelor cu cerere mare şi competiţie redusă. A început să utilizeze instrumente precum Pinterest Trends, Google Trends şi eRank, concentrându-se pe produse cu specific profesional sau tematic, precum planificatoare pentru persoane cu ADHD – un segment subexploatat, dar căutat

Rezultatele nu au întârziat: produsele bine alese, susţinute de date reale, au condus la o creştere constantă a veniturilor.

3. Jobul zilnic, consecvent

Un curs despre vânzarea produselor digitale pe Etsy, urmat în 2019, a pus bazele afacerii. Cursul, dar şi observaţia activă a altor antreprenori de succes, au subliniat două lecţii esenţiale: validarea pieţei înainte de lansare şi importanţa esteticii vizuale.

Sindicatele ameninţă cu măsuri radicale: „România va fi blocată. Nu vor fi bani de pensii, nu vor fi bani să decoleze avioane, nu vor fi bani să plătim salarii…”

Primele listări erau realizate în grabă, dar în timp a înţeles că imaginile de prezentare influenţează decisiv clienţii. Totodată a început să petreacă între 6 şi 8 ore pe zi pentru a dezvolta produse, chiar dacă activitatea era adesea fragmentată de responsabilităţile familiale.

4. Sprijin şi externalizare

Un alt pas strategic a fost delegarea. Pentru a se putea concentra pe business, familia a angajat o menajeră, iar partenerul de viaţă a preluat sarcinile casnice, precum gătitul.

Comunitatea online a cursului a devenit, de asemenea, o resursă valoroasă. A participat activ în grupurile de Facebook, punând întrebări şi schimbând experienţe. A învăţat să ceară ajutor fără ruşine şi să valorifice sprijinul disponibil.

5. Sacrificii temporare, beneficii durabile

Lansarea afacerii a coincis cu perioada concediului maternal, în mai 2020 – în plină pandemie. Pentru antreprenoare, lucrul la propriul proiect a fost un mod de a-şi păstra identitatea într-un context plin de incertitudine.

A investit fiecare moment liber în construcţia businessului. După întoarcerea la locul de muncă, şi-a dedicat serile şi weekendurile dezvoltării afacerii. Sacrificiile din acea perioadă au continuat să aducă beneficii semnificative – în prezent, are libertatea de a petrece timp cu copiii şi de a lucra la ceea ce iubeşte.

Aplicând principiile modelului PERMA (emoţie pozitivă, implicare, relaţii, sens şi realizare), businessul său digital a devenit nu doar o sursă de venit, ci şi una de echilibru personal şi profesional.

DailyBusiness
Premierul Ilie Bolojan a anunțat oficial TVA mai mare pentru toți. Guvernul reduce la două cote, una ajunge la 21%
Spynews
Alina Sorescu, profund afectată de o declarație a fostului soț, Alexandru Ciucu. Cât de deranjată a fost cântăreața: „El pleca des”
Bzi.ro
Imagini tulburătoare! Ultima apariție publică a lui Mihai Leu! Cum arăta fostul pugilist
Fanatik.ro
Rezultate Evaluarea Națională 2025. La ce oră se afișează, de fapt, notele pe 3 iulie. Admitere liceu 2025 în urma notelor obținute
Capital.ro
NU se mai eliberează buletin vechi. Decizia MAI pentru românii care schimbă cartea de identitate
Playtech.ro
Ce pensie vei avea după reţinerea CASS dacă acum iei 4.000 de lei? Ce se taxează, de fapt?
DailyBusiness
Guvernul a pus gând rău concediilor bugetarilor. Cine ar urma să mai primească vouchere de vacanță
Adevarul
„Legat de motocicletă și târât”. Kievul anchetează o posibilă execuție a unui prizonier de război
wowbiz.ro
Scene sfâșietoare au avut loc la spital, înainte ca Mihai Leu să moară: „Când am intrat la el în rezervă...”
Spynews
Ingredientul de 2 lei pe care trebuie să îl adaugi în cartofii la cuptor pentru a fi crocanți la exterior. Bucătarii profesioniști folosesc acest truc
Spynews
Cod galben de caniculă în România! 15 județe se topesc în orele următoare sub temperaturi extreme | HARTA
Evz.ro
Electrocasnicele care reduc consumul de energie: ce trebuie să știi despre eticheta energetică
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
Gigi Becali şi-a făcut apariția cu mare stil la nunta fiicei lui Gică Hagi! Cum a arătat miliardarul de la FCSB
kanald.ro
Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor în 2026. Ilie Bolojan a făcut anunțul în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Medicul care l-a tratat pe Mihai Leu, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața sportivului: 'În final, a cedat și inima' 😢
Playsport.ro
Dacă ai mașina fabricată înainte de 2019, ar putea avea defecțiuni grave. Ce trebuie să faci rapid, conform RAR
Capital.ro
TAXĂ suplimentară în România. Se introduce în toată țara. Premierul a anunțat personal: De la 1 ianuarie
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Milionarul a petrecut noaptea cu o blondă, înainte să anunțe despărțirea de soție. S-a aflat cine e misterioasa femeie
stirilekanald.ro
Andreea s-a sinucis la doar 13 ani. Unchiul ei a găsit-o cu ștreangul de gât într-o pădure lângă casă: "S-ar fi certat cu prietenul ei"
Încep concedierile în rândul bugetarilor! Lista instituțiilor care vor reduce drastic personalul în perioada următoare
MediaFlux
Ordin la Casa de Pensii! Se schimbă calculul la vechimea în muncă
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Aparatul bugetar administrativ în România: instituţii, evoluţie şi recomandări