Jobul pe care nimeni nu l-ar refuza: munceşti 1 ora pe zi, iar la finalul lunii primeşti 200.000 de euro în cont

Salariul minim brut în România este în prezent de 3.300 lei, salariul net fiind de 1.941 lei, estimându-se că sunt aproape 1,9 milioane de angajați plătiți lunar cu această sumă. Există însă şi joburi mult mai bune plătite.

23 feb. 2024, 17:34
Jobul pe care nimeni nu l-ar refuza: munceşti 1 ora pe zi, iar la finalul lunii primeşti 200.000 de euro în cont

Jobul cel mai râvint din România nu mai este în IT. Cele mai mari salarii nete din România nu mai sunt ale IT-iștilor, așa cum s-ar fi crezut, existând o altă binecunoscută ramură care i-a detronat. În alte părţi, veniturile sunt însă mult mai mari.

Este  exemplul lui Graham Cochrane, un barbat in varsta de 40 de ani care castiga acum aproape 200.000 de euro in fiecare luna.

Angajări 2024. S-au deblocat 2.000 de posturi bine plătite, anunţ oficial de la Guvern

„In 2009, in urma concedierii mele din timpul Marii Recesiuni, am inceput un blog ca o afacere secundara. Nu stiam nimic despre afaceri. Astazi, am construit doua afaceri online de sapte cifre – o companie care ofera educatie muzicala si o firma care ofera consultanta in afaceri. Impreuna, aduc venituri pasive de aproape 200.000 de euro pe luna”, spune Graham Cochrane, potrivit manager.ro

“Am invatat multe despre ce este necesar pentru a crea o afacere extrem de profitabila. Intotdeauna le spun oamenilor ca daca vor sa inceapa un business secundar sau chiar o afacere full-time, trebuie mai intai de toate sa inceteze sa creada anumite stereotipuri”, continua el.

Cand a inceput prima sa afacere, Graham primea sfaturi care faceau referire numai la importanta “efortului si muncii asidue”, apropiatii lui laudandu-se cu saptamani de lucru de 80 de ore. „In calitate de sot si tata, nu imi doream genul acela de viata. Voiam sa fiu prezent in viata familiei mele. Asa ca am luat o decizie cruciala de a nu lucra niciodata mai mult de 40 de ore pe saptamana. De atunci si pana astazi am redus aceasta cifra la doar cinci ore pe saptamana”, spune Graham.

EXCLUSIV FOTO Terasa Obor, locul din București unde poți să-ți potolești foamea cu o porție de mici după ce ai făcut piața. În plus, poți să mănânci „pe caiet” și să plătești când faci rost de bani
“Daca iti pui cu adevarat mintea la contributie si iti oferi 40 de ore pe saptamana pentru a realiza ceva, va dura 40 de ore. Daca iti oferi 80, va dura 80. Crearea unei constrangeri de timp te va forta sa fii creativ si concentrat”, mai spune el. Este principiul care l-a ajutat in ultimii 15 ani sa lucreze din ce in ce mai putin si sa castige tot mai mult.

Atunci cand incepi un business poate ca te gandesti ca vei ajunge cel mai fericit om din lume atunci cand afacerea va da roade si tu vei ajunge sa inregistrezi venituri din ce in ce mai neinsemnate. Nu este asa! “Cand vine vorba de bani, fericirea nu rezulta exclusiv din obtinerea lor, ci din oferirea lor”, spune Graham.

„Cercetarile arata ca atunci cand oferim bani altora, creierul nostru elibereaza endorfine precum dopamina si oxitocina. Pe masura ce afacerea ta creste, trebuie sa realizezi ca obiectivul final nu poate fi doar acela de a face mai multi bani. Nu va fi satisfacator pe termen lung. In schimb, incepe sa te gandesti cum poti contribui la schimbarea in bine a comunitatii din care vei face parte”, ii sfatuieste Graham pe cei care vor sa intre in lumea antreprenoriatului.

Jobul cel mai căutat de români la început de an: pozițiile de șofer, asistent medical, operator call-center și contabil se află în topul preferințelor candidaților. Aproape 350.000 de căutări au fost efectuate în ianuarie și februarie

Cu 54.000 de interogări pe site, joburile de șofer au fost cele mai căutate de candidați de la începutul anului și până acum. Cei mai mulți dintre aceștia au fost interesați de oportunitățile disponibile pentru șoferii de categorie B, șoferii de tir sau cei de distribuție.

”Lunile ianuarie și februarie au venit cu o creștere de 5% a numărului total de aplicări comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, ceea ce ne arată că piața este îndeaproape urmărită de candidați și că se află în căutări active pentru un nou loc de muncă. De altfel, ne așteptam la această dinamică a pieței, în condițiile în care un sondaj derulat spre finalul anului trecut ne arăta că 56% dintre candidații respondenți aveau în plan o schimbare de job pentru 2024”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România.

A doua cea mai căutată poziție a fost cea de asistent medical, cu 20.000 de interogări pe eJobs.ro, urmată de operator call-center (17.000 de căutări), contabil și specialist în resurse umane, fiecare cu câte 11.000 de căutări. Pe locul al cincilea se află cuvintele cheie „remote” și „acasă”, care au fost folosite în peste 9.000 dintre căutările efectuate de candidați anul acesta.

Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs, salariul mediu net al celor sunt angajați ca șoferi variază între 3.500 de lei și peste 10.000 de lei, dacă vorbim despre șoferi de tir care operează curse internaționale. Salariul mediu net al unui asistent medical este de aproximativ 4.800 de lei, iar pentru un operator call-center de 3.500. Media salarială pentru un contabil este de 4.500 de lei pe lună, în timp ce un specialist în resurse umane câștigă aproximativ 4.200 de lei pe lună. Aceste medii salariale reflectă datele din toate județele țării și pentru angajați care ocupă pozițiile respective, dar pot avea niveluri diferite de experiență.

„Un loc important îl ocupă în continuare locurile ce permit munca de acasă, acestea adunând nu doar un număr mare de căutări, ci și o cotă de 13,9% din totalul de aplicări aferente lunilor ianuarie și februarie, respectiv 240.000 de aplicări. Referitor exclusiv la numărul de căutări din platformă, vorbim despre 9.000 de interogări pentru termenii „acasă” și „remote”. Alte poziții care au generat peste 5.000 de căutări în parte au fost cele de manager, inginer, economist, agent de vânzări ori lucrător comercial”, mai spune Bogdan Badea.

În acest moment, pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare din România, sunt disponibile 25.000 de locuri de muncă. Dintre acestea, 3.500 sunt poziții pentru șoferi, 4.700 pentru asistenți medicali, 500 pentru contabili și 1.700 pentru specialiști în resurse umane. Totodată, 1.000 de locuri de muncă postate în acest moment în platformă sunt remote.