Joburile pentru care este cel mai greu de găsit candidaţi. Salariile urcă la 5.000 de lei

Intr-o Romanie in care mii de oameni se bat pe un singur post si in care sunt aproape 445.000 de someri, exista si joburi pentru care angajatorii se straduiesc sa gaseasca candidatul potrivit.

07 iul. 2014, 17:37
Joburile pentru care este cel mai greu de găsit candidaţi. Salariile urcă la 5.000 de lei

Inginer calitate proces

In cazul inginerilor, durata de gasire a persoanei potrivite poate ajunge la patru saptamani (de exemplu, ingineri calitate in domeniul automotive), potrivit wall-street.ro. Un inginer calitate proces, cu un nivel de experienta mai mic de trei ani, poate avea un salariu intre 3.000 si 4.000 de lei net. Nivelul salarial creste la 5.000-6.000 lei net pentru cei cu peste cinci ani de experienta.

Inginer de produs

Cel mai greu de gasit este inginerul de produs. Pentru un astfel de post, sunt necesare formarea profesionala specifica in domeniu, experienta si cunoasterea unor instrumente specifice (utilaje sau software). La un anunt pentru ocuparea unui post de inginer de produs aplica in medie intre 10 si 15 candidati pe site-urile de recrutare, iar unii dintre ei nu indeplinesc cerintele postului.

Recrutarea printr-o agentie a unui astfel de specialist dureaza intre 6 si 8 saptamani. Cine va obtine un post de inginer de produs are un salariu mediu net intre 1.000 si 1.600 de euro.

System engineer

Pentru postul de system engineer dificultatea este de a gasi candidati buni in limita ofertei salariale mai mici de 1.000 euro net. La un anunt pentru aceasta pozitie numarul mediu de aplicari de candidati eligibili este de 10-12. Candidatul ideal are cel putin trei ani de experienta, cunostinte de hardware, retelistica, CCNA finalizat si dorinta/capacitate de invatare continua, spun recrutorii APT Group.

Durata de gasire a persoanei potrivite este de aproximativ doua luni, iar media salariala este de 1.000-1.200 de euro net.