Jocul Calamarului a generat venituri de aproape un miliard de dolari, în mai puţin de o lună. Cifrele care aruncă în aer box-office-ul

Serialul Jocul Calamarului, probabil cea mai de succes producţie Netflix, va genera aproximativ 900 milioane dolari în valoare pentru companie, potrivit unor informații confidențiale.

19 oct. 2021, 14:08
Jocul Calamarului a generat venituri de aproape un miliard de dolari, în mai puţin de o lună. Cifrele care aruncă în aer box-office-ul

Informaţia, publicată de Bloomberg, vine la câteva zile după ce Netflix a anunţat că Jocul Calamarului este cea mai de succes lansare de serial de până acum, cu 111 milioane de vizionări în prima lună, la nivel global. El a învins astfel serialul Bridgerton, care ajunsese în aproximativ 82 de milioane de gospodării în primele 28 de zile de la lansarea pe platformă.

Costurile de producţie pentru Jocul Calamarului ar fi fost de doar 21,4 milioane de dolari, astfel că profitul brut al companiei este unul uriaş, raportat la cifra veniturilor publicată de Bloomberg, respectiv 900 milioane dolari. Unii manageri de divertisment susțin că producerea serialului în SUA, unde talentele de top solicită o mulţime de bani şi studiouri de top, la care se adaugă reglementările sindicale de producție, ar fi costat de cinci până la zece ori mai mult.

Citeşte şi O legendă a șahului mondial a dat Netflix în judecată pentru serialul „Gambitul Damei” şi cere despăgubiri de milioane de dolari. „Puţine lucruri mă pot traumatiza emoţional, dar acesta este umilitor”

Bloomberg mai scrie că cifrele arată că 132 de milioane de oameni au urmărit cel puțin două minute din serial în cele 23 de zile de la lansare. Netflix estimează că 89% dintre persoanele care au început seria au urmărit cel puțin un episod. Când vine vorba de câți oameni au terminat de fapt vizionarea serialului în cele 23 de zile de când a avut premiera, presa informează că acesta este 66% dintre spectatori, sau 87 de milioane de oameni. În total, telespectatorii par să fi petrecut mai mult de 1,4 miliarde de ore vizionând Jocul Calamarului.

Datele sunt excepţionale și probabil se vor stârni apetitul Netflix pentru mai mult conținut internațional și motivează alte studiouri să caute show-uri bune și în afara SUA.

Citeşte şi Squid Game, cel mai urmărit serial al momentului în România și în lume, interzis pentru copiii din Marea Britanie