Jocurile Asiatice din Coreea de Sud: Mâncarea sportivilor, infestată cu SALMONELA

Organizatorii Jocurilor Asiatice de la Incheon (Coreea de Sud) au aruncat zeci de porţii de mâncare destinate sportivilor după ce au descoperit salmonela în carne, a declarat luni AFP un reprezentant al comitetului de organizare.

22 sept. 2014, 06:13
Jocurile Asiatice din Coreea de Sud: Mâncarea sportivilor, infestată cu SALMONELA

Bacteria a fost descoperită duminică în porţiile de mâncare livrate de un furnizor, aşa încât au fost aruncate toate cele 76 de porţii pregătite de firma respectivă, a anunţat un purtător de cuvânt al comitetului de organizare a Jocurilor, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Salmonela: Boala cel mai des întâlnită vara la copii

‘Politica noastră este să renunţăm la întreg stocul chiar şi în cazul în care o singură probă se dovedeşte pozitivă. Ca urmare a acestui incident nefericit, am înlocuit furnizorul cu altă firmă’, a adăugat el.

Porţiile de mâncare erau destinate sportivilor de la tir, scrimă şi halterofilie, iar atleţii au fost nevoiţi să aştepte câteva ore până să primească alte alimente în schimb (lapte şi pâine).

Salmoneloza se manifestă la persoanele afectate prin crampe abdominale, vărsături şi diaree, simptomele durând între patru şi şapte zile.