Jocurile Olimpice de iarnă 2018. Germania a câştigat a 12-a medalie de aur, a câştigat titlul olimpic la bob dublu feminin

Jocurile Olimpice de iarnă 2018. Germania a cucerit miercuri a doua medalie de aur în concursul de bob, perechea Mariama Jamanka/Lisa-Marie Buckwitz terminând pe primul loc concursul de dublu feminin.

RomaniaTV.net
21 feb. 2018, 13:55
Jocurile Olimpice de iarnă 2018. Germania a câştigat a 12-a medalie de aur, a câştigat titlul olimpic la bob dublu feminin

Jocurile Olimpice de iarnă 2018. Germania a fost urmată de SUA şi Canada, care au obţinut argintul şi, respectiv bronzul. Este al doilea titlu la bob pe care îl obţine Germania la actuala ediţie a JO de Iarnă, după cel de la dublu masculin.

România, în componenţa Maria Constantin/Andreea Grecu, a încheiat pe locul 16. Prezenţe insolite în concurs au fost echipajele Jamaicăi şi Nigeriei, care au încheiat pe ultimele locuri, 19 şi, respectiv, 20.

Jocurile Olimpice de iarnă 2018. De remarcat că Germania a mai cucerit pe aceeaşi pârtie trei titluri olimpice în proba de sanie, două medalii de bronz şi una de argint, tot la sanie, şi una de argint la skeleton.

Cu un total de 12 medalii de aur, 7 de argint şi 5 de bronz, Germania se află pe locul 2 în clasamentul pe medalii, după Norvegia, care are 13 medalii de aur, 11 de argint şi 9 de bronz.