Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în 2021 într-o formă simplificată: Nu vom oferi spectacole grandioase

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în anul 2021 într-o formă simplificată, în contextul pandemiei de coronavirus, potrivit organizatorilor.

RomaniaTV.net
10 iun. 2020, 17:08
Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în 2021 într-o formă simplificată: Nu vom oferi spectacole grandioase

„Nu vom oferi spectacole grandioase, vom găzdui evenimentul într-o manieră modestă. În timp de criză, un comportament exagerat nu este de actualitate. Trebuie să prezentăm ceva acceptabil pentru oamenii care au sau au avut greutăţi din pricina crizei coronavirusului”, a declarat Toshiro Muto, directorul comitetului de organizare. 

„Avem însă 200 de idei pe care le elaborăm. Abordarea simplificată ar trebui de asemenea să antreneze o reducere semnificativă a costurilor”, a adăugat Toshiro Muto.

Japonia ia în calcul simplificarea formatului Jocurilor din vara viitoare, în special prin reducerea numărului de spectatori şi a ceremoniilor de deschidere şi închidere, au indicat pe 4 iunie surse guvernamentale.

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus. Jocurile Olimpice au mai fost anulate în 1916, 1940 și 1944 din cauza celor două războaie mondiale iar ediția din 1940 ar fi trebuit să se desfășoare tot la Tokyo.