Jocurile Olimpice de vară 2020. Ceremonie fastuoasă de deschidere fără spectatori LIVE VIDEO

Spectacolul va cuprinde momente coregrafice reprezentând istoria Japoniei, urmând să fie evocată şi catastrofa de la Fukushima, din 2011.

23 iul. 2021, 15:21
Jocurile Olimpice de vară 2020. Ceremonie fastuoasă de deschidere fără spectatori LIVE VIDEO

Să înceapă Jocurile de pe insula Campionilor Doodle. Ceremonia de deschidere a Jocurile Olimpice de vară 2020 are loc vineri, începând cu ora 14.00, pe Stadionul Naţional din Tokyo. La festivitate sunt aşteptaţi împăratul Naruhito, preşedintele Emmanuel Macron şi Prima Doamnă a SUA, Jill Biden.

UPDATE.La festivitate sunt prezenţi împăratul Naruhito, preşedintele Emmanuel Macron şi Prima Doamnă a SUA, Jill Biden.

Conform tradiţiei, defilarea sportivilor va fi deschisă de delegaţia Greciei, urmând a se încheia cu delegaţia Japoniei.

În total, vor defila sportivi reprezentând 208 de ţări.

Ceremonia se desfăşoară fără spectatori. La festivitate asistă 950 de persoane.

Spectacolul va cuprinde momente coregrafice reprezentând istoria Japoniei, urmând să fie evocată şi catastrofa de la Fukushima, din 2011.

Conform tradiţiei, defilarea sportivilor va fi deschisă de delegaţia Greciei, urmând a se încheia cu delegaţia Japoniei.

În total, vor defila sportivi reprezentând 208 de ţări. Ceremonia se va desfăşura fără spectatori şi la festivitate vor asista 950 de persoane.

Spectacolul va cuprinde momente coregrafice reprezentând istoria Japoniei, urmând să fie evocată şi catastrofa de la Fukushima, din 2011.

Ceremonia va dura trei ore şi jumătate. Delegaţia României include 101 sportivi, care vor concura în 17 probe. România va defila la ceremonia de deschidere cu toţi sportivii care doresc să participe, mai puţin cei care intră în concurs ziua următoare.

Jocurile Olimpice de vară 2020. Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a decis prin vot desemnarea celor doi sportivi care vor purta drapelul tricolor la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. Este vorba de Mădălina Bereş, medaliată olimpică cu bronz la Rio 2016 şi campioană mondială cu barca de 8+1 a României, şi Robert Glinţă, primul înotător din România care a reuşit să câştige aur la Campionatele Europene şi a fost primul sportiv calificat la JO de la Tokyo.

La Tokyo 2020, cea de-a XXXII-a ediție de vară a Jocurilor Olimpice, prima din istorie care a fost amânată, în jur de 100 de sportivi sub culorile tricolorului românesc vor ataca podiumul olimpic la 17 discipline sportive.

Naționala de fotbal a României revine în întrecerea olimpică după 47 de ani de la ultima participare, tot în capitala Soarelui Răsare.

Echipa feminină de baschet 3×3 va debuta la JO odată cu această disciplină sportivă. La canotaj, nu mai puțin de 36 de canotori se vor lupta pentru medaliile olimpice în 9 probe. Tot în premieră, tricolorii vor participa în întrecerile olimpice de ciclism mountain bike și triatlon.

La gimnastică, la cea de-a 5-a participare a sa la JO, Marian Drăgulescu se va lupta să scrie istorie la 40 de ani și să cucerească titlul olimpic, singurul care-i lipsește din bogatul palmares. Alături de el vor concura colegele din lotul feminin de gimnastică, Maria Holbură și Larisa Iordache.

La scrimă, Ana-Maria Popescu, numărul 1 în clasamentul mondial la spadă înainte de Jocuri, se va duela pentru încă un titlu olimpic la cea de-a 5-a participare olimpică a sa, în timp ce Iulian Teodosiu, medaliat cu bronz olimpic cu echipa de sabie, se va bate la Tokyo pentru medalii la individual.

La înot, Robert Glinţă, primul român care a obținut biletele pentru Tokyo 2020, și Daniel Martin se vor întrece la 100 m spate, iar David Popovici, cel mai tânăr component al TEAM ROMANIA la cei 16 ani ai săi, va ataca un loc cât mai sus în clasament la 100 m liber.

La canoe, Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi, coordonați de campionul olimpic Florin Popescu, vor lupta să transforme aurul european în aur olimpic.

La lupte, Albert Saritov, medaliat cu bronz olimpic la Rio, și vice-campioana mondială Alina Vuc, împreună cu Alin Alexuc-Ciurariu, prezent pentru a 3-a oară la o ediție a JO, și debutantele la cele

mai importante întreceri sportive din lume, Andreea Ana și  Kriszta Incze, luptă pentru a se autodepăși.

La tir sportiv, Laura Ilie, triplă campioană europeană, visează la prima treaptă a podiumului olimpic la 10 m puşcă aer comprimat, iar la tenis de masă, cei patru tricolori din lot vor încerca să escaladeze

uriașul zid al asiaticilor și să ajungă pe podium la cel puțin una dintre cele 5 probe la care participă – echipe feminin, simplu feminin & masculin, dublu mixt.

La atletism, patru fete – Florentina Iuşco (săritura în lungime), Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime) – și trei băieți – Alin Firfirică (aruncarea discului), Marius Cocioran (50 km marş), Rareş Andrei Toader (aruncarea greutăţii) –vor evolua pe magnificul Stadion Olimpic din Tokyo, gazda ceremoniilor de deschidere și închidere a Jocurilor.

La box, Cosmin Gîrleanu și Claudia Nechita, care vor urca în premieră în ringul olimpic, visează     să-și încrucișeze mănușile pentru cele mai strălucitoare medalii.

HONDURAS – ROMANIA 0-1. Naţionala de tineret a debutat cu victorie la Jocurile Olimpice!

Pentru toți tricolorii, la fel ca pentru performerii de pe întreg mapamondul, este o onoare să participe la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, reprogramate în 2021, competiția considerată simbolul victoriei sportului și a Mișcării Olimpice în lupta cu pandemia de coronavirus.

De la prima sa participare la Jocurile Olimpice, în 1924, la Paris, când a obținut și cea dintâi medalie – bronz la rugby –, Echipa Olimpică a României nu a lipsit decât la edițiile de vară ale JO din 1932 și 1948 și la ediția de iarnă din 1960.

Jocurile Olimpice de vară 2020. Canotorii tricolori intră vineri în competiţia olimpică, pe apa de la Sea Forest Waterway

Nicoleta Ancuţa Bodnar şi Simona Geanina Radiş, la dublu vâsle feminin, şi Ioan Prundeanu, alături de Marian Florian Enache, la masculin, intră în concurs în prima fază a calificărilor, concurând pentru un loc în semifinale.

Ioan Prundeanu şi Marian Florian Enache vor lua startul în sesiunea de dimineaţă, la ora locală 10.50 (4.50 ora României), în cea de a 3-a serie de calificări, urmând să concureze cu echipajele Lituaniei, a Marii Britanii şi a Ţărilor de Jos. Pentru a se califica în semifinală, românii trebuie să ocupe unul din primele 3 locuri.

Cei doi au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice încă în 2019, când s-au clasat pe locul 6 în finala Campionatului Mondial de la Linz (Austria). La ultima lor participare la o competiţie importantă, Cupa Mondială de canotaj de la Lucerna (Elveţia), cei doi au terminat pe locul 8.

Brisbane va organiza Jocurile Olimpice de vară din 2032

Nicoleta Ancuţa Bodnar şi Simona Geanina Radiş iau startul în seria a doua a calificărilor la feminin, la ora locală 11.10 (5.10 ora României), în aceaşi primă sesiune de dimineaţă. Ele vor concura pentru un loc în semifinală cu echipajele Italiei, Canadei şi a reprezentantelor Comitetului Olimpic Rus.

La fel ca la masculin, primele trei locuri se califică în una din cele două semifinale.

Nicoleta Ancuţa Bodnar şi Simona Geanina Radiş pornesc cu şanse mari la o medalie, având contracandidate echipajele Canadei, Noii Zeelande sau a Statelor Unite. Cele două sunt campioane europene ale ultimelor două ediţii şi medaliate cu argint la mondiale. În 2019, Nicoleta Ancuţa Bodnar şi Simona Geanina Radiş au fost declarate cele mai bune canotoare ale României.

Să înceapă Jocurile de pe insula Campionilor Doodle!