Jocurile online, meserii bănoase de viitor VIDEO

Se luptă în spaţiul virtual, dar ajung să câştige mii de euro în viaţa reală. Este vorba despre pasionatii de jocuri online. Chiar dacă în România piaţa este abia la început, aceasta continuă să crească, iar în viitor ar putea deveni o adevărată sursă de venit pentru fani.

RomaniaTV.net
23 oct. 2012, 20:32
Jocurile online, meserii bănoase de viitor VIDEO

Cei mai buni gameri din România sunt angajaţi de echipe internaţionale, primesc salariu şi sunt trimişi la stagii de pregătire în Coreea de Sud şi concursuri în întreaga lume.

„Gameri înscrişi în competiţiile noastre avem în jur de 3.000, dar gameri care joacă câte 5 ore pe zi sunt peste 500.000. În medie, un gamer profesionist înainte de un concurs se antrenează 8-10 ore pe zi timp de 2-3 săptămâni. În fiecare weekend din acest an au existat cel puţin 2-3 concursuri cu premii de 50-60.000 de dolari. Cei mai buni jucători ai noştri câştigă undeva în jur de 2.000 de euro lunar”, a declarat Silviu Stroie, preşedinte PGL.

În urma unor calificări care durează mai multe luni, pasionaţii de jocuri pe calculator sunt trimişi la competiţii în străinătate unde ajung să câştige mii de euro.

„Am văzut cam cât se câştigă şi m-a atras. În ultimele luni am luat în jur de 4.000 de dolari. E un câştig bun pentru România având în vedere că salariul mediu e de 20 de milioane”, a spus un gamer.

În acest an s-au organizat concursuri de sporturi electronice cu premii de 15 milioane de dolari. România are o prezenţă foarte puternică în comunitatea de jocuri online, iar în prezent se clasează în primele 3 locuri în Europa şi în primele 10 la nivel mondial.