Joe Biden face scandal. A ajuns deja să acuze Twitter de fake news: „Elon Musk a cumpărat o companie care scuipă minciuni peste tot în lume”

Au început îngrijorările pentru Partidul Democrat, după ce Elon Musk a cumpărat Twitter. Joe Biden a lansat atacuri dure. Președintele l-a avertizat pe cel mai bogat om din lume că a făcut o achiziție greșită.

05 nov. 2022, 09:13
Joe Biden face scandal. A ajuns deja să acuze Twitter de fake news: „Elon Musk a cumpărat o companie care scuipă minciuni peste tot în lume”

Elon Musk a provocat agitație în tabăra Partidului Democrat, măcinat de scăderi puternice în sondaje, ca reacție a populației pentru deciziile controversate din ultimii trei ani de zile. Faptul că fondatorul Tesla a promis utilizatorilor să se exprime fără a fi cenzurați în funcție de simpatiile politice, pare că a dat naștere de noi conflicte în spațiul virtual și media tradițională.

Dacă până de curând Joe Biden era foarte activ pe Twitter, în special după ce compania americană i-a șters contul lui Donald Trump, adversarul politic, acum o acuză de fake news.

„Elon Musk merge şi cumpără o companie care scuipă minciuni peste tot în lume”, a declarat preşedintele SUA, vineri, la un eveniment de strângere de fonduri din Rosemont, Illinois, în apropiere de Chicago, citat de News.ro.

 

Explicația atacurilor lui Joe Biden

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, Joe Biden a fost „tranşant în ceea ce priveşte importanţa ca platformele de social media să continue să facă paşi spre a reduce discursul urii şi dezinformarea. Această convingere se extinde la Twitter, se extinde la Facebook şi la orice altă platformă de social media unde utilizatorii pot răspândi dezinformări”.

Cu scurt timp înainte de anunţarea achiziţiei, săptămâna trecută, Elon Musk a redactat o scrisoare deschisă prin care a încercat să asigure companiile de publicitate că nu vrea ca reţeaua socială să devină un loc de „ceartă generală”.

Contul lui Donald Trump ar putea fi reactivat după alegerile pentru Congres, din 8 noiembrie, scrie presa din SUA.