Joe Biden, întâlnire de gradul zero cu Benjamin Netanyahu, la Tel Aviv! ”Ne vom asigura că Israelul are tot ce îi trebuie pentru a răspunde. Hamas nu reprezintă poporul palestinian”

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a ajuns miercuri în Israel, la numai câteva ore de la explozia care a ucis peste 500 de oameni aflați într-un spital din Fâșia Gaza. În timp ce tensiunile cresc în regiune, liderul de la Casa Albă i-a dat asigurări lui Benjamin Netanyahu că America va sprijini Israelul cu tot ce îi trebuie pentru a face față atacurilor Hamas.

18 oct. 2023, 12:50
Joe Biden, întâlnire de gradul zero cu Benjamin Netanyahu, la Tel Aviv! ”Ne vom asigura că Israelul are tot ce îi trebuie pentru a răspunde. Hamas nu reprezintă poporul palestinian”
Joe Biden întâlnire de gradul zero cu Benjamin Netanyahu, la Tel Aviv!

Joe Biden, întâlnire de gradul zero cu Benjamin Netanyahu, la Tel Aviv! „Hamas nu reprezintă poporul palestinian”, a declarat Joe Biden într-o conferință comună pe care a avut-o cu premierul israelian.

Citește și Israelul anunţă că nu se pune problema încetării bombardamentelor în Fâşia Gaza. Bilanţul victimelor palestiniene se apropie de 3.000

Joe Biden, întâlnire de gradul zero cu Benjamin Netanyahu, la Tel Aviv!

„Vreau să vă mulțumesc pentru că ați venit astăzi aici și pentru sprijinul fără echivoc pe care l-ați acordat Israelului în aceste vremuri dificile, un sprijin care reflectă voința covârșitoare a poporului american (…) Am văzut sprijinul dumneavoastră în fiecare zi în amploarea și profunzimea cooperării fără precedent pe care am avut-o de la începutul acestui război”, a declarat Benjamin Netanyahu.

Vizita președintelui american este un semn de solidaritate în fața atacului executat de mișcarea teroristă palestiniană Hamas și are rolul printre altele de a debloca livrarea de ajutoare în Fâșia Gaza, aflată sub asediu de mai bine de o săptămână de armata israeliană și unde OMS prefigurează un dezastru umanitar.

„Sunt aici pentru un motiv simplu. Vreau ca toată lumea să scrie că SUA este un lucru clar. Teroriștii au omorât peste 1000 de oameni și au luat foarte mulți oameni ostatici, inclusiv copii. Este dincolo de înțelegerea mea.

Au comis atrocități care arată ca ISIS. Americanii suferă alături de voi și sunt îngrijorați pentru că nu este un lucru ușor ceea ce trebuie să faceți.

Trebuie ca în răspunsul pe care îl aveți să ne asigurăm că aveți ceea ce vă trebuie pentru a răspunde și ne vom asigura că așa se întâmplă.

De asemenea, trebuie să ținem minte că acest atac nu reprezintă întreg poporul palestinian.

În ceea ce privește explozia de la spitalul de ieri, din ce am văzut se pare că a fost o lovitură dată de inamic, dar sunt foarte mulți care nu sunt de acord cu acest lucru.

Lumea este atentă la ceea ce se întâmplă aici, nu numai SUA, ci și alte state.

Domnule prim-ministru, sunt foarte fericit că sunt înapoi în Israel, vă mulțumesc că m-ați primit. Vreau să felicit oamenii din Israel pentru curajul lor”, a declarat Joe Biden.

Vizita oficială a liderului de la Casa Albă a fost anunțată de şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, la finalul unei nopţi de discuţii maraton cu premierul Benjamin Netanyahu, la Tel Aviv, într-un moment în care Iranul a ameninţat cu o posibilă „acţiune preventivă” împotriva Israelului dacă ţara îşi menţine planurile de ofensivă terestră împotriva organizaţiei teroriste din Fâşia Gaza.

„Preşedintele Biden vine aici într-un moment critic pentru Israel. Preşedintele va reafirma solidaritatea Statelor Unite cu Israelul”, a declarat Antony Blinken, la Tel Aviv.

De asemenea, tot miercuri, după ce va efectua vizita de solidaritate în Israel, Joe Biden va merge și în Iordania.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, John Kirby, liderul de la Casa Albă se va întâlni la Amman cu regele Abdullah al Iordaniei, dar şi cu preşedintele egiptean Abdel-Fattah el-Sissi şi cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, pentru a discuta despre situaţia umanitară din Gaza.

Vizita lui Joe Biden are loc la doar câteva ore după ce sute de oameni și-au pierdut viața în urma unui atac israelian efectuat asupra unui spital din Fâșia Gaza.

Într-un clip video ajuns viral pe internet se vede cum flăcările cuprind holurile spitalului al-Ahli. Ministerul Sănătății din Gaza a transmis că în total sunt 500 de morți. Sute de persoane din Gaza s-au adăpostit de bombardamente în spitale, după ce Israelul a cerut locuitorilor din oraș și zonele din apropiere să se evacueze în sudul Fâșiei Gaza.

În urma acestui atac, sute de palestinieni au ieşit în stradă revoltaţi. Sunt proteste în mai multe țări musulmane.

Potrivit serviciilor secrete din Israel, racheta trasă asupra spitalului al-Ahli din Gaza ar fi fost din partea Jihadului Islamic Palestinian.

Citește și Marcel Ciolacu, întâlnire crucială cu Benjamin Netanyahu: ”România condamnă ferm atrocitățile comise de Hamas pentru a satisface interesele sale extremiste”