Joe Biden a anunţat că are cancer. Dezvăluirea şocantă a preşedintelui SUA, considerată o gafă de către presa americană

Președintele american Joe Biden a anunțat că suferă de cancer. Liderul de la Washington a făcut această dezvăluire în timpul vizitei pe care a efectuat-o în Massachusetts.

20 iul. 2022, 23:05
Joe Biden a anunţat că are cancer. Dezvăluirea şocantă a preşedintelui SUA, considerată o gafă de către presa americană

UPDATE: Președintele SUA, Joe Biden, a vorbit miercuri despre tumorile cutanate non-melanom pe care le-a extirpat anterior, atunci când a vorbit despre „boala sa de cancer”., a declarat adjunctul secretarului de presă al Casei Albe, Andrew Bates, pe pagina sa de Twitter.

„Iată ce a vrut să spună președintele [Biden]”, a scris el, indicând o postare a editorului Glenn Kessler de la Washington Post. Jurnalistul a indicat raportul medical al lui Biden publicat anterior. El a reamintit că, înainte ca democratul să devină președinte, i-a fost extirpată o tumoare de piele non-melanom. În același timp, documentul nu spune că a fost descoperit cancer la actualul președinte al SUA.

Joe Biden a anunţat că are cancer. Preşedintele Statelor Unite a făcut această mărturisire, însă declaraţiile sale au fost considerate drept confuze.

„Trebuia să pui ștergătoarele de parbriz pentru a îndepărta literalmente pata de ulei de pe geam. De aceea eu și atât de mulți alți oameni cu care am crescut avem cancer”, a declarat preşedintele american Joe Biden, în timpul unui discurs pe tema încălzirii globale.

Publicaţia New York Post scrie că preşedintele Biden a afirmat că are cancer, făcând astfel fie o gafă, fie un anunţ surprinzător despre starea sa de sănătate.

Biden a făcut aceste afirmaţii în contextul în care a descris efectele pe care au asupra sănătăţii rafinăriile de petrol din apropierea oraşului său natal din Claymont.

Cu toate acestea, medicul personal al liderului de la Casa Albă a declarat faptul că „președintele Joe Biden este sănătos și rămâne apt să execute cu succes îndatoririle președinției”.

Citeşte şi: Putin îi dă lovitura lui Biden. Soluţia pe care a găsit-o ca să slăbească puterea dolarului pe piaţa mondială

Președintele Biden a călătorit miercuri în Massachusetts la bordul Air Force One pentru a vorbi despre „criza climatică” legată de utilizarea combustibililor fosili, care aruncă gaze cu efect de seră în atmosferă.

Cu aeronava prezidențială programată să aterizeze la Warwick, Rhode Island, Biden se va alătura apoi unei coloane de mașini alimentate în mare parte cu benzină pentru a parcurge 25 de mile până la centrala electrică Brayton Point – o centrală pe bază de cărbune care a fost cândva arsă pe cărbune și care este în curs de renovare pentru a susține energia generată de eoliene offshore – în Somerset, Mass.

Citeşte şi: Joe Biden, salut din „era Covid” cu prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman, acuzat că a ordonat asasinarea unui jurnalist