Joe Biden a scăpat de COVID. A fost testat negativ, dar va rămâne în izolare în aşteptarea unui al doilea test

Președintele Joe Biden a fost testat negativ pentru Covid-19, dar va rămâne în izolare în așteptarea unui al doilea test, a anunțat medicul său.

06 aug. 2022, 22:03
Joe Biden a scăpat de COVID. A fost testat negativ, dar va rămâne în izolare în aşteptarea unui al doilea test

Președintele continuă să se simtă foarte bine. Având în vedere faptul că s-a pozitivat la doar trei zile după ce se vindecase de COVID, am continuat să-l monitorizez zilnic. În această dimineață, testul său antigen SARS-CoV-2 a fost negativ. Cu multă precauție, președintele își va continua măsurile stricte de izolare în așteptarea unui al doilea test negativ”, a anunţat medicul Kevin O’Connor, potrivit CNN

Biden nu a părăsit Casa Albă timp de 17 zile, începând cu data de 21 iulie, când a fost prima dată testat pozitiv pentru Covid-19. A urmat un tratament de cinci zile cu medicamentul antiviral Paxlovid, s-a negativat, iar sâmbăta trecută, pe 30 iulie, Biden a fost din nou testat pozitiv.

Citeste si Iluzionistul care îndoaie linguri cu puterea minții l-a amenințat cu moartea pe Vladimir Putin. Vrăjitoarele, vracii și magicienii sar în apărarea lui Joe Biden

Joe Biden a scăpat de COVID, dar va rămâne în izolare

În timpul izolării, președintele a participat virtual la evenimente publice de la Casa Albă.

Președintele și Prima Doamnă Jill Biden au planificată o vizită, luni, în Kentucky, regiune devastată de inundaţiile care au ucis zeci de oameni.

La prima infectare cu coronavirus, Biden a prezentat simptome ușoare, rinoree, oboseală, temperatură ridicată și tuse, potrivit medicului său. Autorităţile sanitare din America au anunţat că recăderea implică o simptomatologie uşoară. Biden este vaccinat cu schemă completă. Primele două doze din vaccinul de la Pfizer i-au fost administrate în ianuarie 2021. A primit, ulterior, două doze de rapel, una în septembrie 2021 și a doua în martie 2022.

Citeste si Super-afacere pentru Joe Biden. SUA deja exportă mai mult gaz în Europa decât Rusia