Joe Biden a stârnit un conflict diplomatic de proporţii prin ameninţările la adresa lui Vladimir Putin. Rusia şi-a rechemat de urgenţă ambasadorul de la Washington

Rusia a anunţat miercuri că şi-a rechemat ambasadorul în SUA pentru consultări, dând în acelaşi timp asigurări că vrea să evite "degradarea ireversibilă" a relaţiilor cu Washingtonul, care se află "într-o stare dificilă" de ani de zile.

17 mart. 2021, 22:03
Joe Biden a stârnit un conflict diplomatic de proporţii prin ameninţările la adresa lui Vladimir Putin. Rusia şi-a rechemat de urgenţă ambasadorul de la Washington

Potrivit unui comunicat al Ministerului rus al Afacerilor Externe, ambasadorul Anatoli Antonov a fost rechemat la Moscova „pentru consultări în scopul de a stabili ce trebuie făcut şi în ce direcţie să se meargă în privinţa relaţiilor cu SUA”. Decizia a fost anunţată după ce preşedintele american Joe Biden a declarat miercuri că omologul său Vladimir Putin „va plăti un preţ” pentru amestecul său în alegerile din SUA.

Biden a făcut aceste declaraţii după ce un raport al serviciilor de informaţii a confirmat marţi acuzaţiile mai vechi potrivit cărora Putin s-a aflat în spatele ingerinţei în alegerile din SUA, despre care Rusia a afirmat de la început că sunt lipsite de fundament.

Citeşte şi Joe Biden îl consideră pe Vladimir Putin un „criminal” şi ameninţă: „Veţi vedea curând preţul pe care-l va plăti”

Aceste afirmaţii au fost denunţate la Moscova ca un ”atac” împotriva Rusiei şi ”insultă” împotriva poporului rus. „Pentru noi, esenţialul este să stabilim care pot fi mijloacele de rectificare a relaţiilor ruso-americane, care sunt într-un stadiu dificil şi pe care Washingtonul le-a adus într-un impas în ultimii ani„, a continuat diplomaţia rusă, într/un comunicat postat pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

Relaţiile dintre Rusia şi Statele Unite au fost afectate ani de zile de crize repetate, de la Ucraina la Siria, trecând prin acuzaţii de ingerinţă electorală, spionaj sau, mai recent, atacuri cibernetice.

Washingtonul a anunţat miercuri că va extinde restricţiile la export către Rusia în cazul otrăvirii principalului opozant rus Aleksei Navalnîi atribuite Kremlinului de serviciile de informaţii americane.

Aceste restricţii urmează unei serii de sancţiuni financiare împotriva a şapte înalţi oficiali ruşi, între care Aleksandr Bortnikov, şeful Serviciul Federal de Securitate (FSB), şeful serviciilor penitenciare Aleksandr Kalaşnikov sau procurorul general al ţării, Igor Krasnov.

Citeşte şi Câine rău, la Casa Albă. Ciobaneştii lui Joe Biden au muşcat un agent de securitate şi au fost daţi afară din reşedinţa preşedintelui SUA


loading...
Partenerii noștri