Joe Biden îl consideră pe Vladimir Putin un „criminal” şi ameninţă: „Veţi vedea curând preţul pe care-l va plăti”

Preşedintele american Joe Biden declară că omologul său rus Vladimir Putin este ”un criminal” şi îl ameninţă că ”va suporta consecinţele”, într-un interviu difuzat miercuri de postul ABC News.

17 mart. 2021, 19:41
Joe Biden îl consideră pe Vladimir Putin un „criminal” şi ameninţă: „Veţi vedea curând preţul pe care-l va plăti”

Întrebat de jurnalistul ABC dacă el consideră că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, ”este un criminal”, Joe Biden este de acord şi răspunde ”da, aşa cred”. ”Veţi vedea în curând preţul pe care-l va plăti”, ameninţă preşedintele Statelor Unite.

Biden declară, pe tema amestecului în alegerile americane ale Moscovei – care potrivit unui nou raport al autorităţilor americane s-a repetat în 2020 – că Putin ”va suporta consecinţele”. ”Am purtat o conversaţie lungă, el şi cu mine, îl cunosc destul de bine”, declară liderul democrat american, care afişează o fermitate mai mare faţă de liderul de la Kremlin decât predecesorul său republican Donald Trump.

Citeşte şi Câine rău, la Casa Albă. Ciobaneştii lui Joe Biden au muşcat un agent de securitate şi au fost daţi afară din reşedinţa preşedintelui SUA

La începutul conversaţiei, i-am spus că «eu vă cunosc, iar dumneavoastră mă cunoaşteţi. Dacă ajung la concluzia că aţi făcut asta, să fiţi pregătit» de consecinţe„, a declarat Joe Biden, citat de New York Post, fără să precizeze dacă se referă la amestecul în alegerile americane sau la alte fapte reproşate de Washington Moscovei – şi anume la otrăvirea opozantului politic rus Aleksei Navalnîi şi la încarcerarea acestuia.

Catalogarea lui Putin drept ”criminal” şi ameninţarea cu ”plata unor consecinţe” este un ”atac” împotriva Rusiei, a denunţat miercuri un oficial rus de rang înalt, în urma declaraţilor lui Joe Biden. „Aceasta este o isterie din cauza neputinţei. Putin este preşedintele nostru, iar un atac împotriva sa este un atac împotriva ţării noastre”, a scris într-un mesaj postat pe Telegram Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, un apropiat influent al lui Putin.

Citeşte şi Primul ordin de război dat de Joe Biden. Preşedintele SUA a aprobat o serie de atacuri aeriene şi bombardamente