VIDEO: Vladimir Putin, spectacol la Moscova, la un an de zile de la declanșarea conflictului din Ucraina: „Este o luptă istorică!”

La aproape un an de zile de la declanșarea conflictului din Ucraina, Vladimir Putin a organizat un mare eveniment pe Stadionul Luzhniki, din Moscova.

22 feb. 2023, 15:17

Vladimir Putin a oferit primele declarații, înainte de intonarea imnului:

  • Până şi copiii scriu scrisori pentru soldaţii noştri. Toţi oamenii noştri sunt apărători ai patriei-mamă. Când suntem împreună, nu avem egal.
  • În inima noastră, când vorbim despre patria-mamă vorbim despre ceva măreț, despre familie. Patria-mamă și familia, în adâncul inimii noastre înseamnă același lucru. Avem aici oameni care iau decizii pentru ei, să-și apere cel mai drag lucru pe care-l au, familia și patria. Astăzi, în cadrul operatiunii militare, suntem aici să celebrăm. Am auzit de la cel mai înalt nivel militar că este o luptă istorică pentru oameni, pentru granițele noastre. Acești oameni curajoși pe care-i avem, suntem mândrii de ei, este o onoare să-i avem aici. Să strigăm ‘ura!’, de trei ori! (…) Suntem aici să susținem militarii noștri, mulțumesc!

Echipa lui Vladimir Putin a adus cântăreți ruși pentru a cânta pe arenă, dar și militari, cărora le-a prezentat povestea.

Cu o zi înainte, președintele rus a susținut o cuvântare de aproape două ore în fața liderilor politici.

Știrea inițială

Vladimir Putin își continuă seria de evenimente propagandiste cu un spectacol omagial la Moscova. După ce marți a ținut un discurs propagandist despre războiul din Ucraina, care a durat aproape două ore, miercuri a organizat un miting la care au fost aduși 200.000 de ruși pe un stadion din Moscova.

Putin își organizează propriul spectacol omagial. Spectacolul omagial organizat de Putin pe Stadionul Liujniki, din Moscova, pare inspirat din manifestările organizate în toate statele comuniste din Europa de Est.

Citește și Vladimir Putin vrea să lase Europa fără internet și energie. Navă de spionaj, surprinsă lângă cablurile din Marea Nordului

Putin își organizează propriul spectacol omagial

Spectacolul omagial organizat de Putin în cinstea sa are loc cu două zile înainte de împlinirea unui an de la debutul invaziei ruse în Ucraina și în ajunul Zilei Apărătorilor Patriei.

Presa internațională susține că majoritatea oamenilor prezenți la aceste manifestări au fost aduși cu forța de la serviciu sau facultate, cu autobuze speciale.

Potrivit unor imagini și informații care circulă pe Telegram, cei care participă la acest eveniment vor primi 500 de ruble, adică aproximativ șapte dolari.

„Studenții care doresc să participe la eveniment vor avea liber de la cursuri pentru întreaga zi”, se arată într-unul pliant care a fost împărțit de organizatori.

Într-un alt pliant credite universitare și „mâncare și cadouri gratuite”. Un alt fluturaș spune că oamenii nu au voie să poarte galben sau albastru – culorile drapelului ucrainean.

Un spectacol similar a avut loc și anul trecut, pe 18 martie, la mai puțin de o lună de la invadarea Ucrainei. La vremea respectivă s-au „serbat” 8 ani de la anexarea ilegală a Crimeei.

Citește și Irina Nicolae s-a căsătorit de două ori cu Marius Vizer. Prima dată a fost în Rusia: „Soțul meu este prieten bun cu Vladimir Putin”