Joe Biden, anunţ de ultimă oră despre sprijinul SUA pentru Ucraina. „Vom trage Rusia la răspundere”

Preşedintele american Joe Biden a anunţat, marţi seara, că a discutat cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, pentru a-i da asigurări că Statele Unite vor continua sprijinirea Ucrainei care "se apără împotriva agresiunii rusești".

01 mart. 2022, 21:31
Joe Biden, anunţ de ultimă oră despre sprijinul SUA pentru Ucraina. „Vom trage Rusia la răspundere”

Mesajul lui Joe Biden vine în contextul în care Ucraina rezistă în a şasea zi a războiului declanşat de Rusia, la ordinul lui Vladimir Putin.

„Tocmai am vorbit cu președintele Zelenskyy pentru a discuta despre sprijinul nostru continuu pentru Ucraina – inclusiv asistența de securitate și ajutorul umanitar – în timp ce se apără împotriva agresiunii rusești. Vom trage Rusia la răspundere, iar sancțiunile noastre au deja un impact devastator”, a scris preşedintele american Joe Biden, pe Twitter.

În tot acest timp, Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acordat un interviu din buncăr pentru CNN, în care îl îndeamnă pe Joe Biden să transmită un mesaj „util” în discursul privind Starea Naţiunii, pe care îl va susţine marţi seara.

Citeşte şi: Interviu din buncăr cu Volodimir Zelenski, la CNN: „Este foarte grav… Nu sunt într-un film”

Preşedintele american Joe Biden va susţine, marţi, în faţa Congresului, primul său discurs despre starea naţiunii, în condiţiile în care se confruntă cu o scădere a popularităţii sale şi după ce Rusia a declanşat cel mai important război din Europa, după al Doilea Război Mondial.

Citeşte şi: Joe Biden, primul discurs în Congresul SUA despre războiul din Ucraina după ce Putin ameninţă cu bomba nucleară