Joe Biden, anunţ grav de la tribuna NATO: „Lipsa alimentelor va fi ceva real, toţi vom suferi”

Preşedintele SUA avertizează că va fi o criză alimentară care va afecta pe toată lumea deoarece Rusia şi Ucraina erau "grânarul Europei".

24 mart. 2022, 20:03
Joe Biden, anunţ grav de la tribuna NATO: „Lipsa alimentelor va fi ceva real, toţi vom suferi”

Joe Biden a anunţat joi seară noi decizii în criza din Ucraina. ”Astăzi suntem hotărâți să mergem mai departe” a spus Joe Biden. ”Putin se baza pe o diviziune în NATO. Mi-e clar că nu credea că vom susține această coeziune. NATO nu a fost niciodată mai unit ca astăzi. Putin primește fix invers față de ce se aștepta când a atacat Ucraina” a continuat președintele american.

Președintele Joe Biden a declarat joi că NATO va răspunde imediat dacă Rusia folosește arme de distrugere în masă în Ucraina. „Vom răspunde dacă va folosi arme chimice sau biologice”, a spus Biden, referindu-se la președintele rus Vladimir Putin. „Natura răspunsului depinde de natura utilizării.”

Biden a mai spus că va sprijini efortul de a expulza Rusia din grupul de economii G-20 și că aliații NATO și-au îndeplinit toate cele trei obiective majore joi la Bruxelles.

”Am avut o discuție cu Xi Jinping (n.r. președintele Chinei), nu l-am amenințat, dar i-am spus foarte clar ca să înțeleagă care ar fi consecințele dacă va ajuta Rusia” a spus Joe Biden, răspunzând unei întrebări.

Imagini istorice! Iohannis, Biden, Stoltenberg și Geoană, surprinși înaintea întâlnirii care va schimba soarta omenirii
Am vorbit despre lipsa de alimente și va fi ceva real. Nu doar Rusia plătește prețul sancțiunilor, este plătit și de alte națiuni din Europa și inclusiv de țara noastră. Rusia și Ucraina au fost grânarul Europei.” a declarat președintele american.

Şi preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, afirmă că războiul din Ucraina riscă să producă o criză alimentară care poate afecta mai multe state din Africa şi Orient, arătând că este nevoie de solidaritate pentru a preveni această situaţie. „Suntem pe cale să intrăm într-o criză alimentară fără precedent. Pentru că alte ţări din Orientul Mijlociu, din Africa, depind, pentru a-şi hrăni populaţiile, de ceea ce se produce astăzi în Ucraina in Rusia”, atrage atenţia preşedintele francez.

Joe Biden: Vom primi 100.000 de ucraineni în Statele Unite, concentrându-ne pe reunirea familiilor

Preşedintele SUA, Joe Biden, anunţă că Statele Unite sunt pregătite să primească 100.000 de refugiaţi ucraineni, urmând a se concentra pe reîntregirea familiilor acestora. El precizează că SUA vor investi în proiecte pentru apărarea drepturilor omului în Ucraina şi în ţările vecine acesteia.

Biden anunţă joi noi sancţiuni pentru Rusia. Sunt vizaţi politicieni şi oligarhi

„Astăzi vă anunţ că Statele Unite sunt pregătite să aloce peste un miliard de dolari în asistenţă umanitară pentru a-i ajuta pe milioanele de ucraineni afectaţi de război. Mulţi dintre refugiaţii ucraineni vor dori să rămână în Europa aproape de casa lor, dar vom primi 100.000 de ucraineni în Statele Unite, concentrându-ne pe reunirea familiilor”, anunţă Biden joi seară, la Bruxelles.
El afirmă că SUA vor investi 320 de milioane de dolari în proiecte pentru apărarea drepturilor omului în Ucraina şi ţările vecine.