Joe Biden, anunţ terifiant: „Trebuie să prevenim Al Treilea Război Mondial”

O confruntare directă între forţele NATO şi armata rusă în conflictul din Ucraina trebuie evitată întrucât acest lucru ar conduce la Al Treilea Război Mondial, a avertizat preşedintele american Joe Biden.

12 mart. 2022, 09:35
Joe Biden, anunţ terifiant: „Trebuie să prevenim Al Treilea Război Mondial”

Liderul de la Washington, Joe Biden, a subliniat că Statele Unite nu vor duce un război împotriva Rusiei în Ucraina.

„Ne vom asigura că Ucraina va avea arme să se apere împotriva forţelor ruse invadatoare. Vom trimite bani, alimente şi ajutoare pentru a salva poporul ucrainean. (…) Vom fi alături de aliaţii noştri din Europa şi transmitem un mesaj clar: vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO cu toată puterea unui NATO unit şi galvanizat.

Dar nu vom duce un război împotriva Rusiei în Ucraina.

„O confruntare directă între NATO şi Rusia este Al Treilea Război Mondial. Şi este ceva ce trebuie să ne străduim să prevenim”, a explicat preşedintele SUA.

„Deja ştim că războiul lui Putin împotriva Ucrainei nu se va încheia niciodată cu o victorie. A sperat că va domina Ucraina fără o luptă, a eşuat. A sperat că va decima hotărârile europene, nu a reuşit. A sperat că va slăbi alianţa transatlantică, a eşuat. A sperat că va scinda democraţia americană, dar a eşuat. Poporul american este unit, lumea este unită şi sprijinim poporul ucrainean.

Nu vom lăsa lideri autocraţi să conducă lumea”, a afirmat Joe Biden.

Citeşte şi: Joe Biden a semnat interzicerea în SUA a importurilor de vodcă, diamante şi fructe de mare din Rusia

La un eveniment al Partidului Democrat în Pennsylvania, Biden a comentat de asemenea asupra dezbaterii despre o propusă predare de avioane de luptă către Ucraina.

„Ideea că vom trimite echipament ofensiv şi vom avea avioane şi tancuri şi trenuri care intră cu piloţi americani şi echipaje americane (…). Nu vă amăgiţi, indiferent ce-aţi spune. Asta se numeşte Al Treilea Război Mondial”, a declarat Biden, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Kamala Harris: „Vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO. Sunt aici în România azi să reîntăresc acest angajament”