Joe Biden anunţă măsuri de revenire la normalitate după pandemia COVID-19: „E timpul ca America să revină la muncă, iar oraşele noastre să se umple din nou de oameni”

Joe Biden a anunţat că este timpul ca America să revină la normalitate după pandemia de coronavirus. Preşedintele american a precizat că oamenii se vor putea testa gratuit de covid-19, iar în cazul în care sunt infectaţi vor fi trataţi tot gratuit.

02 mart. 2022, 08:27
Joe Biden anunţă măsuri de revenire la normalitate după pandemia COVID-19: „E timpul ca America să revină la muncă, iar oraşele noastre să se umple din nou de oameni”

Joe Biden anunţă măsuri de revenire la normalitate după pandemia COVID-19. Preşedintele american a precizat însă că oamenii trebuie să rămână „în gardă”, în eventualitatea apariţiei unor noi variante ale virusului.

Joe Biden anunţă măsuri de revenire la normalitate după pandemia COVID-19

Citeşte şi Joe Biden: Putin trebuie să plătească preţul agresiunii sale, altfel va provoca mai mult haos

Preşedinetele american a vorbi despre nevoia ca viaţa să revină la normal, întrucât administraţia sa asigură instrumentele pentru a gestiona pandemia COVID-19. Acesta a precizat că, datorită progreselor făcute, nu trebuie ca vieţile noastre să mai fie „controlate” de COVID-19.

„Ştiu că unii vorbesc despre ‘a convieţui cu COVID-19’, dar în seara asta eu spun că nu vom accepta niciodată pur şi simplu să convieţuim cu COVID-19.

E timpul ca America să revină la muncă, iar oraşele noastre să se umple din nou de oameni. Cei care lucrează de acasă se pot simţi în siguranţă şi să înceapă să revină la birou. Noi asta facem aici, în guvernul federal. Majoritatea angajaţilor federali vor lucra din nou faţă în faţă. Şcolile noastre sunt deschise, să rămână aşa”, a declarat preşedintele american.

Acesta a declarat că majoritatea americanilor pot renunţa la mască, precizând că s-a reuşit să se ajungă în această situaţie deoarece s-au asigurat gratuit vaccinuri, tratament, teste şi măşti.

Preşedintele american a mai precizat că au fost puse la dispoziţia americanilor „sute de milioane” de teste pentru COVID gratis şi a anunţat iniţiativa „Test to Treat” („Testează ca să tratezi” – n.r.). Astfel, oamenii vor putea să se testeze în farmacii şi să primească medicamente antivirale „pe loc” dacă rezultatul este pozitiv.

„Am pierdut atât de mult din cauza COVID-19, timp petrecut împreună şi, cel mai rău, am pierdut multe vieţi. Să folosim acest moment să ne resetăm, să încetăm să mai privim COVID-19 ca o linie care ne desparte. Să vedem COVID-19 ca ceea ce este: o boală. Să nu ne mai privim unii pe alţii ca duşmani”, a mai spus Biden, potrivit News.ro. 

Citeşte şi Ministrul Sănătăţii, anunţ despre vacanţele românilor. Ce se întâmplă cu restricţiile la vară