Joe Biden, avertizat de Trump să nu adoarmă la întâlnirea cu Putin: „Să-i transmiți cele mai călduroase salutări din partea mea”

Donald Trump nu a uitat scandalul legat de implicare Rusiei în alegerile din SUA şi i-a transmis un mesaj ironic succesorului său de la Casa Albă înainte de întâlnirea cu Putin

11 iun. 2021, 15:29
Joe Biden, avertizat de Trump să nu adoarmă la întâlnirea cu Putin: „Să-i transmiți cele mai călduroase salutări din partea mea”

Donald Trump nu uită şi nu iartă. Fostul președinte american l-a ironizat pe Joe Biden înainte de marea întâlnire cu „duşmanul” Vladimir Putin. Acesta i-a transmis liderului de la Casa Albă să nu adoarmă la întâlnirea pe care o avea cu președintele rus Vladimir Putin, pe 16 iunie, la summitul G7 din Marea Britanie.

Donald Trump a afirmat, într-un comunicat publicat cu câteva zile înaintea întâlnirii celor doi președinți, că el și Vladimir Putin au avut „un summit grozav și productiv”, în cadrul căruia a contrazis serviciile secrete americane privind eventuala implicare a Rusiei în alegerile din 2016. „Putin spune că nu este vorba de Rusia. Nu văd niciun motiv pentru care ar fi”, a completat fostul președinte american, relatează Forbes.

Prima întâlnire dintre Joe Biden şi Vladimir Putin va avea loc luna viitoare, în Europa. Ce ţară îi va găzdui pe cei doi lideri
De asemenea, Trump i-a urat lui Biden „mult noroc” în „relația cu președintele Putin” și, într-o continuare a atacurilor pe care le-a făcut la adresa capacității fizice și mentale a lui Biden în timpul alegerilor, a adăugat: „Să nu adormiți în timpul întâlnirii”.

El a mai susținut că din cauza scandalului privind presupusa implicare a Rusiei în alegerile americane, SUA au fost dezavantajate în relația cu Rusia.

Joe Biden o primeşte pe Angela Merkel la Casa Albă, la 15 iulie

Preşedintele american Joe Biden urmează să o primească pe Angela Merkel la Casa Albă la 15 iulie, a anunţat vineri purtătoarea sa de cuvânt, în marja summitului G7 din Cornwall, relatează AFP. Şefa Guvernului german, care pleacă de la Cancelarie în urma alegerilor legislative prevăzute în septembrie, întreţinea relaţii notoriu de dificile cu Donald Trump.

Această vizită vizează reafirmarea unor ”relaţii bilaterale profunde” între Statele Unite şi Germania, a anunţat vineri Jen Psaki. ”Liderii vor discuta despre angajamentul lor de a coopera strâns într-o serie de provocări comune, precum oprirea pandemiei covid-19, ameninţarea modificărilor climatice, mijloace de consolidare a prosperităţii economice şi securităţii internaţionale în baza valorilor noastre democratice comune”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.
Acest anunţ intervine în prima zi a summitului G7, în regatul Unit. Joe Biden a primit alţi doi lideri de când s-a instalat în funcţie, pe japonezul Yoshihide Suga şi pe sud-coreeanul Moon Jae-in.

Klaus Iohannis participă, luni, la Summitul NATO de la Bruxelles. Preşedintele SUA Joe Biden, prezent pentru prima oară la reuniune