Prima întâlnire dintre Joe Biden şi Vladimir Putin va avea loc luna viitoare, în Europa. Ce ţară îi va găzdui pe cei doi lideri

Elveţia este cel mai probabil loc de desfăşurare a unui posibil summit între preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american Joe Biden în iunie, a relatat ziarul rusesc Kommersant luni, citând surse din guvern.

18 mai 2021, 13:02
Prima întâlnire dintre Joe Biden şi Vladimir Putin va avea loc luna viitoare, în Europa. Ce ţară îi va găzdui pe cei doi lideri

Joe Biden, care în martie a spus că crede că Putin este un „ucigaş”, ceea ce a determinat Moscova să-şi recheme ambasadorul de la Washington pentru consultări, a anunţat că ar dori să poarte discuţii cu preşedintele Rusiei în timpul unei călătorii planificate în Europa luna viitoare.

Potrivit Casei Albe, diferendele dintre Washington şi Moscova ar trebui rezolvate înainte de o astfel de întâlnire. Kremlinul a declarat că studiază posibilitatea desfăşurării unui summit, după cum anunţă Reuters.

Ministrul rus de externe Sergei Lavrov şi secretarul de stat american Antony Blinken urmează să poarte discuţii la sfârşitul acestei săptămâni în Islanda, la cel mai înalt nivel între Moscova şi Washington de la preluarea mandatului de către Biden.

Citeşte şi Joe Biden îl consideră pe Vladimir Putin un „criminal” şi ameninţă: „Veţi vedea curând preţul pe care-l va plăti”

Se aşteaptă ca ei să discute despre pregătirile pentru un potenţial summit. Biden a propus să poarte discuţii cu Putin în perioada 15-16 iunie într-o ţară europeană, relata Kommersant, în urmă cu câteva săptămâni.

În prima parte a lunii aprilie, Joe Biden i-a propus omologului său rus Vladimir Putin, în cursul unei convorbiri telefonice, organizarea unei întâlniri la nivel înalt într-o terţă ţară, pentru a clădi o relaţie stabilă şi previzibilă cu Rusia,

Citeşte şi Joe Biden a vorbit la telefon cu Vladimir Putin şi i-a propus o întâlnire pe „teren neutru”. Întrevederea va avea loc în câteva luni