Joe Biden bifează un moment istoric. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe este în premieră o femeie de culoare şi lesbiană

Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat că a ales-o pe Karine Jean-Pierre ca viitoare purtătoare de cuvânt a Casei Albe, oferind pentru prima dată acest post de mare importanță unei femei de culoare și lesbiene declarat.

06 mai 2022, 10:06
Joe Biden bifează un moment istoric. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe este în premieră o femeie de culoare şi lesbiană

Actualul purtător de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki, şi-a prezentat demisia, transmite serviciul de presă al președintelui american Joe Biden, ea urmând să părăsească oficial funcţia începând cu data de 13 mai.

Joe Biden a anunțat că Karine Jean-Pierre a fost numită asistent al președintelui și secretar de presă al Casei Albe. Karin o va înlocui pe Jen Psaki, care va părăsi Casa Albă pe 13 mai, din funcția de secretar de presă„, se arată în comunicatul remis de preşedinţia SUA, citat de The New York Times.

Psaki a făcut o scurtă prezentat publică a noului secretar de presă, vorbind despre ea pe Twitter. „Va fi prima femeie de culoare și prima persoană LGBTQ+ care va servi ca secretar de presă la Casa Albă”, a scris ea. Potrivit acesteia, Jean-Pierre are un mare simț al umorului, precum și mulți ani de experiență în guvern și politică.

Citeşte şi Secretul armatei lui Zelenski, dezvăluit de presa americană. Cum au rezistat ucrainenii sub tirul rachetelor ruseşti

Născută în Martinica din părinți haitieni care au emigrat ulterior în Statele Unite, Karine Jean-Pierre a lucrat la ambele campanii ale lui Barack Obama (2008 și 2012) și apoi la cea a lui Joe Biden în 2020, înainte de a se alătura echipei acestuia la Casa Albă. Ea are 44 de ani şi are ca parteneră o jurnalistă CNN cu care are o fiică.

Citeşte şi Joe Biden, lovitura de graţie pentru Vladimir Putin. S-a decis joi seară