Joe Biden, candidatul democrat la alegerile prezidenţiale din SUA: „Aş închide din nou ţara pentru a preveni pandemia coronavirus”

Joe Biden a declarat că ar fi de acord să închidă din nou ţara, dacă oamenii de ştiinţă ar recomanda acest lucru pentru a combate criza pandemiei de coronavirus.

RomaniaTV.net
22 aug. 2020, 11:18
Joe Biden, candidatul democrat la alegerile prezidenţiale din SUA: „Aş închide din nou ţara pentru a preveni pandemia coronavirus”

Aş închide. I-aş asculta pe oamenii de ştiinţă. Voi fi pregătit să fac tot ce trebuie pentru a salva vieţi, deoarece nu putem face ca ţara să se mişte, până nu vom controla virusul”, a declarat Biden într-un interviu pentru ABC News, citat de Fox News.

Candidatul democrat a mai spus că problema coronavirusului va fi prioritatea sa dacă va fi ales. „În calitate de preşedinte, primul pas pe care îl voi face va fi controlul asupra virusului care a stricat atâtea vieţi”, a adăugat Biden.

Decizia fără precedent din această primăvară de a închide întreprinderile, şcolile şi bisericile pentru a lupta împotriva răspândirii coronavirusului a avut repercursiuni asupra vieţii cotidiene a americanilor. Însă preşedintele Trump a insistat ca şcolile, bisericile şi întreprinderile să se redeschidă pentru ca economia să se mişte din nou.

Biden a punctat că această măsură a fost „greşeala fatală” a administraţiei Trump în lupta împotriva coronavirusului, care a infectat 5,6 milioane de americani şi a ucis peste 175.000 de oameni.

Doctorul Anthony Fauci: „Tinerii nu ar trebui să se simtă invulnerabili la infecţia cu Covid 19”

Avertismentul lui Fauci despre pandemia de coronavirus

Numărul oamenilor morţi din cauza noului coronavirus ar putea creşte masiv, în Statele Unite, în special în rândul persoanelor vulnerabile, dacă autorităţile americane ar permite infectarea în masă pentru a avea loc imunizarea colectivă a populaţiei, a avertizat dr. Anthony Fauci, expert din cadrul Institutului Naţional pentru Alergie şi Boli Infecţioase din SUA.

Dr. Anthony Fauci a explicat care sunt riscurile imunizării de turmă. „Dacă toată lumea l-ar contracta (noul coronavirus), chiar şi cu procentul relativ mare de oameni asimptomatici, foarte mulţi vor muri„, a avertizat Fauci, conform CNN.

Cel puţin 167.298 de oameni au fost ucişi din cauza noului coronavirus (COVID-19) în Statele Unite, arată datele Universităţii Johns Hopkins.

Te uiți la Statele Unite, cu epidemia de obezitate care există, cu numărul mare de persoane care suferă de hipertensiune arterială, de diabet. Dacă toată lumea se infectează, numărul morților ar fi uriaș și total innacceptabil”, a mai spus Fauci.