JOE BIDEN către Ponta, la Guvern: „Domnule preşedinte, vă mulţumesc”. Reacţia premierului

Vicepreşedintele SUA Joe Biden i s-a adresat premierului Victor Ponta, la declaraţia de presă comună, de la Palatul Victoria, cu apelativul "domnule preşedinte".

RomaniaTV.net
21 mai 2014, 11:14
JOE BIDEN către Ponta, la Guvern: „Domnule preşedinte, vă mulţumesc”. Reacţia premierului

„Domnule preşedinte, vă mulţumesc pentru angajamentul de a continua să întăriţi această relaţie şi pentru efortul depus ca viitorul nostru comun să fie încă şi mai strălucitor„, a spus Joe Biden.

În cadrul unei intervenţii la România TV, premierul Ponta a evitat să spună dacă a fost o eroare sau nu din partea lui Biden.

„Nu ştiu, probabil a fost o întâmplare. Mai important a fost mesajul. Joe Biden i-a mulţumit şi lui Traian Băsescu pentru activitatea sa. Statele Unite au un parteneriat cu România, indiferent cine ce poziţie ocupă la Bucureşti”, a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit, miercuri la Guvern, cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden. Înainte de a ajunge la Palatul Victoria, Biden a fost primit la Palatul Cotroceni de către preşedintele Traian Băsescu. Biden, Băsescu şi Ponta au avut şi o întâlnire separată, de câteva minute, în biblioteca de la Palatul Cotroceni.

CITEŞTE ŞI JOE BIDEN, în Grădina de la Cotroceni: Îi voi duce lipsa lui Traian Băsescu

Joe Biden a venit marţi la București împreună cu soția sa, Jill Biden. Aeronava Air Force Two a aterizat pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, delegaţia americană fiind întâmpinată de ministrul român al Afacerilor Externe, Titus Corlățean, şi de către însărcinatul de afaceri al SUA la Bucureşti, Duanne Butcher.

Joe Biden s-a deplasat ulterior la Baza aeriană 90, unde a susţinut un discurs.

În cursul serii, Biden a  luat masa împreună cu soţia la un restaurant din Centrul Vechi al Capitalei.