Joe Biden compară România cu Malaezia şi Tanzania: „Sunt ţări care deschid calea unor politici duse de minţi înguste”

Joe Biden, fostul vicepreședinte american în mandatele lui Barack Obama, a comparat România cu Malaezia, El Salvador și Tanzania, în contextul deciziei de a organiza un referendum prin care familia să fie definită drept căsătoria dintre un bărbat și o femeie.

18 sept. 2018, 06:24
Joe Biden compară România cu Malaezia şi Tanzania: „Sunt ţări care deschid calea unor politici duse de minţi înguste”

În întreaga lume, persoanele LGBT sunt terorizate și torturate. Cecenia, El Salvador, Malezia, Tanzania, chiar și în unele dintre țările care sunt aliații noștri democratici , precum România, deschid calea unor politici duse de minți înguste, care divizează societatea, încercând să redefinească familia. Orice om cu conștiință știe că discriminarea și violența împotriva oricărei persoane sunt intolerabile, ilegale, greșite„, a spus Joe Biden, duminică seară, la gala Human Rights Campaign.

Celor care încearcă să scuze acest tip de discriminare, în numele culturii locului, le spun: prejudecată e prejudecată, umanitatea e umanitate, și discirminarea este împotriva legii. Să folosești religia sau tradiția ca pe un drept de a discrimina, demonizând comunitatea LGBTQ pentru a câștiga capital politic, nu este justificabil nici în lume, nici la noi acasă, în Statele Unite„, a mai spus Joe Biden.

HRC este una dintre cele mai mari organizații pentru drepturile LGBT din Statele Unite ale Americii.

Curtea Constituțională a dat, luni, undă verde organizării referendumului pentru modificarea definiției familiei în Constituție. Românii sunt chemați să se pronunțe dacă familia ar trebui să fie definită drept căsătoria dintre un bărbat și o femeie, în loc de între doi soți, așa cum prevede acum legea fundamentală.

Prevederea că familia se întemeiază prin căsătoria dintre un bărbat și o femeie se regăsește deja în Codul Civil.

Șeful PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că referendumul va fi organizat în 7 octombrie. Referendumul va costa 200 milioane lei, bani care vor fi plătiți din Fondul de rezervă bugetară.