Război în Ucraina. Atac cu rachete de croazieră asupra Kievului VIDEO

Mai multe explozii au avut loc duminică dimineaţa în cartierul istoric Shevchenkivskiy din capitala ucraineană Kiev, a declarat primarul oraşului, Vitali Klitschko, pe Telegram.

26 iun. 2022, 08:27

Război în Ucraina. Forțele ruse au continuat loviturile cu rachte asupra Ucrainei și noaptea trecută. Patru rachete de croazieră ar fi lovit un cartier rezidențial din Kiev. Pentru moment nu există informații cu privire la eventuale victime.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, în mesajul pentru poporul ucrainean, că nicio rachetă şi nicio lovitură nu poate distruge moralul ucrainenilor.

Rusia a bombardat un centru de cercetare nucleară VIDEO

Nu există, deocamdată, informaţii legate de eventuale victime, anunţă Reuters. „Echipaje de ambulanţă şi salvatori trimişi la faţa locului. Informaţii mai detaliate – mai târziu”, a spus Klitschko.

„Locuitorii sunt salvaţi şi evacuaţi din două clădiri”. Cartierul istoric, unul dintre cele mai centrale din Kiev, găzduieşte un grup de universităţi, restaurante şi galerii de artă.

AFP a transmis că exploziile au avut loc în jurul orei 6.30 dimineaţa, ora locală, la jumătate de oră după ce sirenele pentru raiduri aeriene au sunat în capitală, care de trei săptămâni nu s-a mai aflat sub tirul forţelor ruse.

Un angajat AFP din ansamblul rezidenţial care a fost lovit a auzit un zumzet puternic înaintea exploziilor.

Corespondentul The Guardian la Kiev a scris pe Twitter că oraşul a fost lovit de patru rachete.

Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, dar a renunţat la un avans rapid asupra Kievului în faţa unei rezistenţe acerbe susţinute de armele occidentale.

Zelenski: „45 de rachete a lansat Rusia împotriva noastră într-o jumătate de zi”

Război în Ucraina. De atunci, Moscova şi împuterniciţii săi s-au concentrat asupra sudului şi a Donbasului, un teritoriu estic format din Luhansk şi vecinul său Doneţk, desfăşurând o artilerie copleşitoare în unele dintre cele mai grele lupte terestre din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.

Război în Ucraina. „45 de rachete a lansat Rusia împotriva noastră. Este a cincea lună a unui război la scară largă. Ocupanţii urmau să captureze cea mai mare parte a ţării noastre în a cincea zi, dar trebuie să organizeze un astfel de spectacol de rachete în luna a cincea, care nu schimbă nimic strategic pentru Rusia. Aceasta este o astfel de fază a războiului – dificilă din punct de vedere moral, dificilă din punct de vedere emoţional. Când ştim că inamicul nu va reuşi, când înţelegem că ne vom putea apăra în continuare statul, dar nu simţim limitele de timp ale acestui lucru, nu simţim câte lovituri, pierderi, eforturi vor mai fi înainte. vedem că victoria este deja la orizont.

Dar nu noi vom fi copleşiţi, ci îi vom învinge. Nicio rachetă rusească, nicio lovitură nu poate distruge moralul ucrainenilor. Şi fiecare dintre rachetele lor este un argument în negocierile noastre cu partenerii”, a spus Zelenski, revenit în buncăr în noaptea de sâmbătă spre duminică.