Joe Biden: Donald Trump să ceară încetarea asediului. E un atac la tot ce are mai sfânt America

Joe Biden, președintele ales al Statelor Unite ale Americii, a făcut primele declarații după ce susținătorii lui Donald Trump au invadat clădirea Capitoliului.

06 ian. 2021, 23:25
Joe Biden: Donald Trump să ceară încetarea asediului. E un atac la tot ce are mai sfânt America

Joe Biden: Îi cer lui Donald Trump să ceară încetarea asediului

Joe Biden i-a cerut lui Donald Trump să iasă public și să ceară încetarea asediului, subliniind că democrația trebuie apărată cu orice preț.

„Cu toții vedeți ceea ce văd și eu. În acest moment, democrația noastră e atacată fără precedent. Nu e nimic din ce am văzut în perioada modernă. E sufletul reprezentațiilor Ofițerii lucrează pentru inima republicii noastre, luptă pentru statul de drept așa cum nu am mai văzut. E un atac la tot ce are mai sfânt America. Scenele de haos de la Capitoliu nu reprezintă ceea ce suntem noi.

E un număr de extremiști care face aceste lucruri. E dezordine, e haos și trebuie să înceteze acum. Cer mulțimii să se retragă și să lase democrația să lucreze. M-ați auzit că am spus că întotdeauna contează vorbele unui președinte. Îi cer lui Donald Trump să intre acum în direct la televiziunea națională și să ceară încetarea acestui asediu. Să ataci Capitoliul, să spargi geamuri, să intri în birourile Senatului nu înseamnă un protest, înseamnă insurecție.

Lumea se uită la noi. Eu sunt șocat și întristat pentru că națiunea noastră intră într-un moment atât de întunecat. În timp SUA a îndurat mult. Vom învinge acum. Ceea ce vom face în următorii patru ani trebuie să fie despre democrație, respect, decență. Trebuie să înoim politica, să stingem flacăra urii și a haosului. Să spunem că America nu mai are toleranță, respect…

Colegiul Electorilor a votat și trebuie să lăsăm ca lucrurile să meargă în tradiția istoriei americane. Democrația e fragilă și trebuie păstrată. Oamenii se uită la televizor și se întreabă ce se întâmplă. Gândiți-vă ce spune restul lumii. Niciodată nu a fost un lucru pe care să nu-l putem face împreună. Domnule Trump, ieșiți în față. Dumnezeu să ne binecuvânteze America”, a declarat Joe Biden.

O femeie a fost împușcată în clădirea Capitoliului

Sute de susţinători ai lui Donald Trump au pătruns înarmaţi în clădirea Capitoliului, chiar în momentul în care îşi desfăşura lucrările pentru valida victoria lui Joe Biden.

Au fost trase focuri de arme între protestatari şi forţele de ordine. O femeie ar fi fost împușcată în piept și s-ar afla în stare critică. S-ar fi întâmplat în timpul ciocnirilor din interiorul clădirii Capitoliului. Victima este tratată în acest moment de medici după ce a suferit răni grave în urma împuşcăturilor.

În mai multe clipuri video se poate vedea cum oficialii americani încearcă să blocheze ieșirile. Sala de Senat a fost și ea ocupată de protestatari, iar unul dintre ei a fost fotografiat stând pe scaunul președintelui Senatului, potrivit CNN.

Donald Trump a scris un mesaj pe Twitter, după ce susţinătorii săi au intrat înarmaţi în Capitoliu.

„Cer tuturor susţinătorilor aflaţi la Capitoliul SUA să fie paşnici. Fără violenţă! Ţineţi minte, noi suntem partidul legii şi ordinii – respectaţi legea şi bărbaţii şi femeile în uniformă. Vă mulţumesc”, a scris Donald Trump, pe Twitter.

 

 


loading...