Joe Biden îl atacă pe Donald Trump. Cum îi numește pe cei care au participat la violențele din Washington

Președintele ales al Statelor Unite ale Americii l-a acuzat pe Donald Trump că ”a declanșat un atac nemilos asupra instituțiilor” democratice americane. Susținătorii lui Trump au intrat miercuri în Capitoliu.

07 ian. 2021, 22:55
Joe Biden îl atacă pe Donald Trump. Cum îi numește pe cei care au participat la violențele din Washington

Joe Biden îl atacă pe Donald Trump. Președintele ales susține că miercuri, 6 ianuarie, a fost una dintre cele mai întunecate zile din istoria Americii. Acesta i-a descris drept ”teroriști” pe cei care au participat la actele de violență.

Citește și: Proteste SUA. Angela Merkel îl consideră vinovat pe Donald Trump pentru asaltul asupra Capitoliului

”Ieri a fost în ochii mei una dintre cele mai întunecate zile din Istoria noastră”, a afirmat preşedintele ales al SUA, calificându-i drept ”terorişti” pe cei care au participat la actele de violenţă.

Joe Biden îl atacă pe Donald Trump. Patru persoane au decedat în timpul actelor pline de violență, iar 52 de persoane au fost arestate după ce sute de susținători ai lui Donald Trump au intrat în Capitoliul din Washington într-o tentativă de a opri procedura de validare a victoriei democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie

”Dacă aceasta ar fi fost o manifestare a mişcării Black Lives Matter, ei ar fi fost trataţi foarte diferit de cei care au atacat Capitoliul, ştim cu toţii că este adevărat şi că este inacceptabil”, a menţionat preşedintele ales al SUA.

Joe Biden a fost validat de Congres în funcţia de Preşedinte al SUA

Congresul american l-a validat pe Joe Biden în funcția de Președinte al SUA. Joe Biden a avut 306 electori valdați față de 232 pentru Donald Trump. Joe Biden va fi investit în funcție pe 20 ianuarie.

Joe Biden a fost validat de Congres, iar Trump a reacţionat imediat. Donald Trump a anunțat că va fi asigurat un „transfer de mandat pașnic” în 20 ianuarie către succesorul său, după ce Congresul SUA a confirmat victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale din 3 noiembrie.

Într-o declarație publicată imediat după decizia Congresului, Trump a spus că aceasta reprezintă „sfârșitul celui mai bun prim mandat din istoria prezidențială” a SUA, relatează CNN.