Proteste SUA. Angela Merkel îl consideră vinovat pe Donald Trump pentru asaltul asupra Capitoliului

Cancelarul german Angela Merkel susține că o parte din vina asaltului asupra Capitoliului Statelor Unite ale Americii îi aparține președintelui Donald Trump.

07 ian. 2021, 17:07
Proteste SUA. Angela Merkel îl consideră vinovat pe Donald Trump pentru asaltul asupra Capitoliului

Proteste SUA. Angela Merkel a declarat că o parte din vină asupra asaltului asupra Capitoliului SUA îi aparține președintelui Donald Trump. Cancelarul german susține că imaginile din Statele Unite ale Americii au înfuriat-o și întristat-o.

Citește și: Cine e românul care a dus tricolorul în mijlocul protestelor violente de la Washington

”Regret profund că președintele Trump nu și-a recunoscut înfrângerea din noiembrie și a refuzat din nou să facă acest lucru și ieri” , a declarat Angela Merkel, acuzându-l pe președintele american că a alimentat îndoielile legate de rezultatul electoral.

”Un principiu fundamental al democrației este: după alegeri, există un câștigător și un învins. Ambii au un rol de jucat în ceea ce privește decența și acceptarea responsabilității, astfel încât democrația să poată triumfa” , a afirmat Angela Merkel.

Proteste SUA. De asemenea, cancelarul german și-a exprimat încrederea în președintele ales Joe Biden, cel care îl va succeda pe Donald Trump. Aceasta a afirmat că prin confirmarea victoriei lui Joe Biden la alegeri: ”Statele Unite ale Americii vor deschide în mai puțin de două săptămâni un nou capitol în democrația sa, așa cum trebuie să fie”.

Joe Biden a fost validat de Congres în funcţia de Preşedinte al SUA

Congresul american l-a validat pe Joe Biden în funcția de Președinte al SUA. Joe Biden a avut 306 electori valdați față de 232 pentru Donald Trump. Joe Biden va fi investit în funcție pe 20 ianuarie.

Joe Biden a fost validat de Congres, iar Trump a reacţionat imediat. Donald Trump a anunțat că va fi asigurat un „transfer de mandat pașnic” în 20 ianuarie către succesorul său, după ce Congresul SUA a confirmat victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale din 3 noiembrie.

Într-o declarație publicată imediat după decizia Congresului, Trump a spus că aceasta reprezintă „sfârșitul celui mai bun prim mandat din istoria prezidențială” a SUA, relatează CNN.