Joe Biden, îngrijorat după ce Elon Musk a cumpărat Twitter. Donald Trump ar urma să revină în social media

Joe Biden și administrația de la Casa Albă manifestă din ce în ce mai multă preocupare față de tranzacția bifată de Elon Musk, achiziționarea Twitter.

26 apr. 2022, 16:29
Joe Biden, îngrijorat după ce Elon Musk a cumpărat Twitter. Donald Trump ar urma să revină în social media

Elon Musk, cel mai bogat om din lume, creează palpitații la Casa Albă. CEO-ul Tesla și SpaceX a plătit peste 40 de miliarde de dolari pentru achiziționarea Twitter, o platformă despre care antreprenorul spune că va oferi mai multă libertate de expresie utilizatorilor, potrivit presei internaționale.

Luni, Casa Albă a transmis prin intermediul purtătorului de cuvânt Jen Psaki, un mesaj foarte sugestiv pe marginea acestui subiect.

„Preocupările noastre nu sunt noi. Președintele a vorbit de mult timp despre preocupările sale cu privire la puterea platformelor de socializare, inclusiv Twitter și altele, de a răspândi dezinformare”, a declarat oficialul de la Washington.

Mary Anne Marsh, strateg al Partidului Democrat, se teme că Donald Trump va reveni în forță și implicit, opiniile sale ar putea destabiliza establishmentul de la Washington.

„Acum, Trump va folosi Twitter pentru a face mult mai multe daune pentru a recâștiga puterea în 2022 și 2024, în timp ce Elon Musk nu a dat nicio indicație că va face ceva pentru a-l opri”, a declarat Marsh, pentru CNBC.

 

Ce planuri are Donald Trump, după ce Elon Musk a cumpărat Twitter

 

Donald Trump a declarat că cel puțin pentru moment, nu are în vedere să revină pe Twitter, în ciuda tranzacției bifate de către Elon Musk. Astfel, fostul președinte va continua să utilizeze Truth Social, propria rețea socială, disponibilă momentan doar pentru iOS. Varianta pentru Android va putea fi descărcată în curând.

„Voi continua să folosesc Truth.

Elon Musk îmbunătățește Twitter, o rețea care are roboți și conturi false”, a declarat Trump, pentru Fox News.

Săptămâna trecută, democratul Barack Obama, președinte al SUA cu Joe Biden vicepreședinte, a declarat că rețelele sociale, spațiu virtual în care orice cetățean își poate exprima punctul de vedere, reprezintă „un pericol pentru democrație”.

 

Planul lui Elon Musk pentru Twitter

 

În opinia lui Elon Musk, Twitter trebuie să devină o platformă a discursului liber. Astfel, antreprenorul americano-australian, cu o avere estimată la peste 260 de miliarde de dolari, vrea reformarea companiei din social media.

„Am investit în Twitter deoarece cred în potențialul său de a fi o platformă pentru libertatea de exprimare pe tot globul și cred că libertatea de exprimare este un imperativ pentru o democrație funcțională”, a declarat Musk într-un mesaj trimis acționarilor Twitter.

44 de miliarde de dolari a plătit Elon Musk pentru achiziționarea Twitter.