Joe Biden, o nouă declaraţie controversată: „Putin s-a autoizolat şi e posibil să-i fi plasat în arest pe mai mulţi consilieri de-ai săi”

Preşedintele american Joe Biden a declarat joi că preşedintele rus Vladimir Putin pare să se autoizoleze în Rusia şi că este posibil să-şi fi concediat sau plasat în arest la domiciliu unii dintre consilieri.

31 mart. 2022, 22:31
Joe Biden, o nouă declaraţie controversată: „Putin s-a autoizolat şi e posibil să-i fi plasat în arest pe mai mulţi consilieri de-ai săi”

„Pare să se fi autoizolat şi există unele indicii că şi-a concediat sau plasat în arest la domiciliu unii consilieri”, a spus Biden fără a menţiona sursa informaţiilor sale. „Dar nu vreau să acord atât de multă încredere acestor informaţii acum”, a adăugat Joe Biden.

În acelaşi timp, preşedintele Joe Biden s-a declarat „sceptic” cu privire la anunţurile Rusiei privind o retragere parţială a trupelor sale pentru a-şi concentra ofensiva în Ucraina asupra regiunii Donbas, în estul ţării. „Sunt puțin sceptic – este o întrebare deschisă dacă el chiar se retrage”, a mai spus Biden.

Declaraţiile lui Biden vin după ce un înalt responsabil american a declarat miercuri că Vladimir Putin este prost informat despre desfăşurarea războiului în Ucraina, deoarece consilierii săi se tem să-i dezvăluie pierderile militare şi economice suferite de Rusia. „Putin nu ştia nici măcar că armata sa recruta şi pierdea recruţi în Ucraina, ceea ce demonstrează o ruptură clară în fluxul de informaţii fiabile care îi parvin preşedintelui rus„, a indicat acest responsabil pentru CNN, sub rezerva anonimatului, asigurând că se bazează în aceste afirmaţii pe informaţii americane declasificate.

Citeşte şi Vladimir Putin a semnat decretul privind plata gazelor în ruble. Ţărilor care nu îl respectă le va fi tăiat gazul, începând de vineri

După părerea noastră, Putin este indus în eroare de consilierii săi asupra slabelor performanţe ale armatei ruse şi asupra severităţii impactului sancţiunilor asupra economiei ruse, pentru că cei mai înalţi consilieri ai săi se tem să-i spună adevărul„, potrivit aceluiaşi oficial.

Înaltul responsabil american asigură de altfel că există „de acum o tensiune constantă între Putin şi Ministerul Apărării”.

Citeşte şi Pentagonul a dezvăluit boala de care ar suferi Vladimir Putin. Cum îi afectează această afecţiune deciziile