Joe Biden, provocat de Rusia să răspundă unei acuzații grave: „Trebuie să dea socoteală!”

Conflictul dintre Rusia și SUA continuă să escaladeze. Ministerul de Externe de la Moscova a lansat acuzații grave la adresa președintelui Joe Biden. 

28 sept. 2022, 17:18
Joe Biden, provocat de Rusia să răspundă unei acuzații grave: „Trebuie să dea socoteală!”

Liderii politici din Rusia suspectează Partidul Democrat, aflat la putere, în frunte cu Joe Biden, de comiterea unor acte de „sabotaj”. Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, condus de Serghei Lavrov, susține că președintele de la Casa Albă trebuie să spună clar dacă SUA se află sau nu în spatele scurgerilor de gaze din gazoductele Nord Stream 1 și 2, în Marea Baltică.

Afirmațiile rușilor au făcut referire la amenințările pe care Joe Biden le-a înaintat la începutul anului, înainte ca războiul din Ucraina să înceapă.

„Dacă Rusia invadează Ucraina, atunci nu va mai exista Nord Stream 2″, amenința Joe Biden pe 7 februarie 2022, deci cu doar câteva săptămâni înainte ca Vladimir Putin să intre în Donbas.

 

Acuzațiile Rusiei la adresa americanilor

 

„Europa trebuie să afle adevărul”, susține Maria Zaharova, care a subliniat faptul că președintele american „trebuie să dea socotează pentru ceea ce spune”.

Până în prezent, nu există o explicație oficială cu privire la scurgerile de gaze naturale din Nord Stream 1 și 2.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a avut o poziție în aceeași notă. El a lăsat de înțeles că SUA a provocat daune majore la conducta Nord Stream.

„Vedem reacţia isterică a polonezilor și profiturile uriaşe realizate de către furnizori americani de gaze naturale lichefiate, care şi-au multiplicat aprovizionările pe continentul european”, a declarat Peskov, potrivit presei internaționale.

„Este destul de previzibil ca unii să acuze Rusia (n.r. – de scurgerile de gaze naturale)”, a mai punctat omul de încredere al lui Vladimir Putin.