Maria Zaharova, noi ironii la adresa SUA: „Dacă ambasada SUA la Moscova ar avea un minut de timp liber, i-ar putea transmite preşedintelui Biden că suntem pregătiţi să negociem”

Moscova este pregătită pentru un dialog cu Washingtonul cu privire la americanii condamnați în Rusia, susține purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

19 sept. 2022, 16:45
Maria Zaharova, noi ironii la adresa SUA: „Dacă ambasada SUA la Moscova ar avea un minut de timp liber, i-ar putea transmite preşedintelui Biden că suntem pregătiţi să negociem”

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, a scris sâmbătă, pe canalul său de Telegram, că misiunea diplomatică americană „nu asigură o comunicare adecvată” în privinţa unui posibil schimb de prizonieri, totul pornind de la jucătoarea americană de baschet Brittney Greiner, condamnată în Rusia pentru deţinere de droguri.

Diplomatul rus a atras atenția asupra mesajului CNN cu referire la Cheryl Greiner, soția lui Brittney, potrivit căruia rudele americanilor condamnați în Rusia nu au putut obține o explicație clară din partea președintelui american Joe Biden cu privire la cererile Rusiei de schimb de prizonieri.

„Adevărul este că, în loc să-și îndeplinească atribuțiile oficiale directe – menținerea contactelor cu diplomații țării gazdă – Ambasada SUA la Moscova este angajată într-un fel de nebunie mediatică. La scară industrială, au modificat videoclipuri despre conducerea și politicienii ruși, au publicat „imagini amuzante”, iar în pauze studiază străzile Moscovei după o „odihnă” șoc”, a subliniat Zaharova, pe canalul ei de Telegram.

„Am declarat de multe ori că suntem pregătiți pentru negocieri pentru a rezolva soarta cetățenilor americani condamnați în Rusia și cei ai Rusiei în Statele Unite. Dacă Ambasada SUA la Moscova va avea un minut de timp liber, îi vor spune președintelui Biden despre acest lucru, iar el, la rândul său, le va spune rudelor lui Whelan și Greiner”, a scris Zaharova pe Telegram.

Citeşte şi: Ce se află deasupra sicriului Reginei. Coroana de flori are un simbolism deosebit, ce bilet i-a lăsat Regele Charles printre petale