Joe Biden se aşteaptă ca Iranul să atace Israelul „în curând”. „Nu faceți asta!”

Joe Biden a spus că se așteaptă ca Iranul să treacă cât de curând la acțiune, ca răspuns la amenințările iraniene cu represalii împotriva Israelului.

12 apr. 2024, 23:31
Joe Biden se aşteaptă ca Iranul să atace Israelul „în curând”. „Nu faceți asta!”

Președintele SUA, Joe Biden a spus că se așteaptă ca acest lucru să se întâmple în curând.

„Nu vreau să dau informaţii confidenţiale, dar mă aştept să fie în curând”, a spus preşedintele american, care a răspuns şi la o întrebare privind mesajul pe care doreşte să-l transmită Teheranului: „Nu faceţi asta!”.

Citește și A început războiul! Atac asupra Israelului aproape de granița cu Libanul

Joe Biden a dat asigurări Israelului că îl va ajuta în conflictul cu Iranul. „Vom ajuta Israelul să se apere şi Iranul va eşua”, a mai afirmat liderul de la Casa Albă, potrivit AFP.

Alertă în Israel! Libanul a lansat 30 de rachete către Israel. Sistemul defensiv Iron Dome, care apără Israelul de atacurile cu rachete, a fost activat în seara aceasta.

A fost activat un sistem defensiv Iron Dome, care în prezent apără acest Israelul de atacurile cu rachete, iar specialiștii în domeniu susțin că discutăm de elemente care indică faptul că Hezbollah, Liban, a început acest atac cu care, de altfel, a amenințat Israelul.

Gruparea şiită libaneză Hezbollah, susţinută de Iran, a anunţat, vineri, că a lansat „zeci de rachete” asupra unor poziţii israeliene, ca răspuns, potrivit grupării, la atacurile israeliene în sudul Libanului.

Luptătorii Hezbollah au atacat „poziţii de artilerie inamice (…) cu zeci de rachete de tip Katiuşa”, a indicat gruparea într-un comunicat, adăugând că este vorba „de un răspuns la atacurile inamicului împotriva (…) satelor din sud şi a caselor civile”.

Regiunea Orientului Mijlociu şi SUA sunt în alertă în legătură cu un posibil atac din partea Iranului încă din 1 aprilie, când presupuse avioane de război israeliene au bombardat consulatului iranian din Siria.

Citește și Elicopterul militar al lui Raul Castro s-a prăbuşit. Toate persoanele de la bord au murit