Joe Biden și Vladimir Putin, convorbire telefonică. Șeful SUA i-a cerut să acţioneze împotriva atacurilor cibernetice care provin din Rusia

Joe Biden i-a cerut vineri președintelui Rusiei, Vladimir Putin, într-un apel telefonic, să acţioneze împotriva atacurilor cibernetice cu 'ransomware' venite din Rusia, a anunţat Casa Albă.

09 iul. 2021, 22:48
Joe Biden și Vladimir Putin, convorbire telefonică. Șeful SUA i-a cerut să acţioneze împotriva atacurilor cibernetice care provin din Rusia

Joe Biden i-a cerut vineri președintelui Rusiei, Vladimir Putin, într-un apel telefonic, să acţioneze împotriva atacurilor cibernetice cu ‘ransomware’ venite din Rusia, a anunţat Casa Albă, conform Reuters.

‘Preşedintele Biden a subliniat necesitatea ca Rusia să acţioneze împotriva grupurilor prezente în Rusia care practică atacuri de tip ransomware şi a evidenţiat că este dedicat să rămână angajat în ceea ce priveşte ameninţarea mai largă reprezentată de ransomware’, a menţionat Casa Albă într-un comunicat.

Biden ‘a repetat că SUA vor lua toate măsurile necesare pentru a-şi apăra locuitorii şi infrastructurile esenţiale de această provocare persistentă’.

SUA au avut de suferit din cauza numeroaselor atacuri de tip ransomware, ce constau în introducerea în reţelele sociale a unei entităţi pentru a cripta datele, iar apoi în solicitarea unei răscumpărări, cel mai adesea în bitcoin, în schimbul cheii de decriptare.

Cu toate că Moscova neagă orice implicare, cele mai multe tentative de atacuri cibernetice au fost comise de grupuri de hackeri rusofoni sau care acţionează de pe teritoriul rus.

La summitul de la Geneva la care au participat cei doi șefi de stat, Biden i-a transmis atunci lui Putin că va reacționa în cazul unor noi atacuri din Rusia.

Săptămâna trecută, hackerii au s-au dedat la un nou atac, deosebit de spectaculos, împotriva societăţii informatice americane Kaseya, care nu-şi va repune serverele în funcţiune înainte de duminică. De atunci, Joe Biden era sub presiune să acţioneze.