KLAUS IOHANNIS, abandonat de germanii din CJ Sibiu. FDGR nu vrea să se alieze cu PNL şi PDL

După ce Klaus Johannis a devenit preşedintele PNL, Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) îl trădează tocmai în Consiliul Judeţean Sibiu, unde consilierii FDGR nu au ajuns la o înţelegere cu PNL şi PDL pentru a forma o majoritate. Dimpotrivă, aceştia votează uneori proiectele susţinute de către PSD, sub pretextul interesului comunităţii. 

RomaniaTV.net
11 sept. 2014, 10:58
KLAUS IOHANNIS, abandonat de germanii din CJ Sibiu. FDGR nu vrea să se alieze cu PNL şi PDL

Martin Bottesch, consilier din partea FDGR, a explicat că intrarea lui Klaus Johannis în PNL nu presupune şi o susţinere a FDGR pentru liberali, scrie puterea.ro.

Situaţia este cauzată de faptul că în interiorul CJ, nici o formaţiune nu deţine majoritate, fie că vorbim de PSD- PC-UNPR-PP-DD sau de PNL-PDL, iar asigurarea majorităţii se face doar cu voturile celor din FDGR.

Consiliul Judeţean Sibiu numără 33 de consilieri, iar ruperea USL din februarie şi fuziunea ulterioară dintre PDL şi PNL au dus la imposibilitatea existenţei unei majorităţi clare, întrucât structura actuală este următoarea: nouă consilieri FDGR, nouă PSD, şapte PDL, câte trei PNL şi PP-DD şi doi de la PC. Ca atare, majoritatea de 17 poate fi asigurată doar de către aportul celor din FDGR.

De altfel, deputatul Ovidiu Ganţ, ales la nivel naţional din partea minorităţii germane, un consilier al preşedintelui CJ, Ioan Cindrea, dar mai ales consilierul judeţean FDGR, Martin Bottesch, au declarat pentru puterea.ro că nu există o majoritate stabilită la nivelul Consiliului, iar în unele cazuri FDGR votează la fel cum votează şi cei din PSD, pentru proiectele care sunt în interesul comunităţii, chiar dacă nu există o înţelegere pentru majoritate în CJ, între etnicii germani şi social-democraţi.

KLAUS IOHANNIS a ieşit la BERE. Prima baie de mulţime a prezidenţiabilului PNL VIDEO

Cea mai reprezentativă declaraţie este a lui Martin Bottesch, actual consilier FDGR, dar şi fost preşedinte CJ în mandatul anterior, din partea etnicilor germani. „Nu este adevărat, nu există o înţelegere clară, o majoritate pe care o face PSD cu FDGR, pentru că se votează în funcţie de interesul comunităţii, de proiecte care sunt importante pentru comunitate şi care trebuie să treacă„, a spus acesta, întrebat de o înţelegere clară pentru majoritate, între cele două formaţiuni.

Cât despre eventualele cazuri în care PSD votează la fel ca şi FDGR, acesta a explicat: „Sigur că există. Sunt cazuri în care se votează în unanimitate, votează toţi reprezentanţii CJ, pentru că este în interesul comunităţii”.

Dar adevărata lovitură pentru Johannis vine din refuzul FDGR de a face o înţelegere cu liberalii pentru a asigura majoritate. „Este adevărat că domnul Johannis a fost preşedintele nostru. Dar dacă domnul Klaus Johannis s-a făcut liberal, asta nu înseamnă că noi trebuie să facem o înţelegere cu liberalii. Noi nici înainte nu am avut o înţelegere cu vreun partid„, a spus Bottesch, întrebat dacă FDGR nu ar trebui, în mod normal, să colaboreze cu PDL şi PNL în Consiliul Judeţean.

La rândul său, şi deputatul minorităţii germane, Ovidiu Ganţ, a admis lipsa unei înţelegeri clare în CJ. „Acolo este o situaţie complicată, există trei grupări: PSD, PDL-PNL şi FDGR. Singure nu pot alcătui separat o majoritate. Se votează în funcţie de interesul pe care îl are comunitatea. Dar eu nu vă pot da detalii foarte multe pe această temă, dacă vreţi pe mine mă întrebaţi de Parlament şi de probleme de politică naţională”, a susţinut acesta.

Ce a răspuns KLAUS IOHANNIS când a fost întrebat câte articole are Constituţia VIDEO

O altă confirmare a venit şi de la Radu Nechit, consilier al preşedintelui CJ Sibiu, Ioan Cindrea. Acesta a spus că nu există o majoritate în cadrul CJ Sibiu, punctând că se votează în funcţie de interesul comunităţii locale, chiar dacă asta înseamnă că reprezentanţii din PSD pot să voteze la fel cu cei din FDGR: „Nu, nu există o majoritate în interiorul CJ, se votează în funcţie de interesul comunităţii. De altfel,domnul Cindrea chiar a anunţat acest fapt, săptămâna trecută, în cadrul unei conferinţe de presă”, a argumentat Nechit.