Johannis: Nu cred că există un ofiţer acoperit printre candidaţi. E o fumigenă marca Băsescu

Preşedintele PNL, Klaus Johannis, a declarat, luni seara, că nu crede că între candidaţii la alegerile prezidenţiale există un agent sub acoperire, apreciind că este vorba de o "fumigenă marca Traian Băsescu pentru a acoperi altceva", transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
15 sept. 2014, 20:10
Johannis: Nu cred că există un ofiţer acoperit printre candidaţi. E o fumigenă marca Băsescu

„După legislaţia în vigoare este caz penal să divulgi identitatea unui agent care lucrează sub acoperire. Aici este clar, preşedintele nu poate face acest lucru. În realitate nu cred că există vreun agent între candidaţi. Eu cred că este o fumigenă marca Traian Băsescu adusă pentru a acoperi altceva. Nu ştiu ce. Vom afla probabil într-un timp mai lung sau mai scurt”, a spus Johannis la TVR 1.

El a arătat că personal nu bănuieşte că vreunul dintre cei care au declarat că se vor înscrie în campania pentru prezidenţiale este ofiţer acoperit. „Am înţeles şi am găsit că este un lucru bun că Parlamentul doreşte să facă o comisie de anchetă şi să încerce să elucideze această problemă. În final, nu mă aştept la ceva foarte concret sau senzaţional„, a adăugat Johannis.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat săptămâna trecută că înainte de a-şi depune candidaturile, cei care candidează la Preşedinţie ar trebui să menţioneze în CV dacă au fost sau nu ofiţeri acoperiţi, arătând că ştie că printre aceştia există oameni care ar avea astfel de lucruri de ascuns. „Candidaţii au timp înainte de a-şi depune candidaturile să spună public, să-şi completeze CV-ul, dacă au fost cumva ofiţeri acoperiţi sau nu„, a spus şeful statului la B1 Tv.

Băsescu a precizat că în cazul în care candidaţii nu vor preciza acest lucru, o va face el. „Am obligaţia să o fac. Există lege care interzice serviciilor să-şi facă cunoscute reţelele, ofiţerii acoperiţi, descoperiţi, dar când discutăm despre funcţia de preşedinte al României nu poţi să nu informezi, nu spune nimeni să o facă serviciul că nu are voie prin lege, dar candidatul are obligaţia să o facă şi voi fi în măsură să vă aduc probe ce înseamnă acest dublu buton„, a afirmat şeful statului.