Johannis nu exclude posibilitatea ca parlamentari PDL să treacă la PNL

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, nu exclude posibilitatea ca parlamentari PDL să treacă la PNL, dar, în acelaşi timp, nu crede că Vasile Blaga şi susţinătorii vor trece la liberali.

RomaniaTV.net
14 mart. 2013, 14:15
Johannis nu exclude posibilitatea ca parlamentari PDL să treacă la PNL

„PNL nu a dus o politică de racolare, cum nici eu nu am fost racolat, am fost invitat, cum nici Mihai Stănişoară nu a fost racolat, ci primit. Este o diferenţă semnificativă. Dacă în continuare vor veni sau nu vor veni (membrii PDL n.r.), vom vedea. (…) Este aproape exclus să mai vină alţi primari, cred că înscrierea primarilor a început şi s-a terminat cu mine, din simplul motiv că un primar politic nu îşi poate schimba opţiunea, fără a-şi pierde mandatul. Parlamentarii pot face acest pas, dacă este dorinţa lor”, a declarat joi, într-o conferinţă, Johannis.

El a spus că în cadrul conducerii PNL nu s-a discutat despre o posibilă trecere a lui Vasile Blaga şi a susţinătorilor săi din PDL la PNL.

„Nu am discutat aşa ceva. Şi nu cred că se poate presupune aşa ceva”, a spus Klaus Johannis.

Prim-vicepreşedintele PNL spune că partidul este deschis oricărui adept al ideilor de dreapta.

„PNL-ul nu a făcut racolări, dar PNL-ul este partidul de centru-dreapta, cel mai important din România şi dorinţa noastră declarată la Congres este ca PNL să devină partidul dreptei din România. Şi atunci când politicieni de dreapta, se regăsesc mai bine, în proiectele PNL decât în proiectele altor partide care se autodefinesc tot de centru-dreapta, atunci, astfel de schimbări de opţiune, de apartenenţă politică, sunt acceptabile. PNL este un partid deschis”, a adăugat prim-vicepreşedintele PNL.

Preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan a anunţat că este în negocieri cu mai mulţi primari de la PDL, pentru atragerea lor în PNL. Un primar PDL poate trece la PNL fără să îşi piardă mandatul, numai dacă este dat afară din PDL sau dacă demisionează din PDL, devine independent şi se declară liberal abia în campania electorală viitoare.