Johannis: Nu voi coabita cu guvernul Ponta, voi colabora cu el, dar colaborarea nu va fi lungă

Liderul PNL, Klaus Johannis, candidatul Alianţei Creştin Liberale, la Preşedinţia României, a declarat joi, la Focşani, că nu va coabita, ci va colabora cu guvernul PSD, în cazul în care va fi ales preşedinte al ţării, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
21 aug. 2014, 13:43
Johannis: Nu voi coabita cu guvernul Ponta, voi colabora cu el, dar colaborarea nu va fi lungă

„Coabitarea este un fel de troc politic total nepotrivit aşa cum vedem că este în funcţiune în acest moment, începând cu momentul împărţirii funcţiilor de conducere din Parchetele României, proces care continuă până în ziua de azi. Nu este niciun secret”, a afirmat Johannis, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, „o colaborare este o acţiune în baza Constituţiei şi ea va funcţiona până la schimbarea guvernului”.

Johannis a menţionat că „este inacceptabil ca preşedintele României şi prim-ministrul României să se certe la televizor în faţa naţiunii”.

„Dacă vor să se certe, să aibă dispute, nu au decât să o facă între patru ochi, dar pentru România sunt obligaţi prin Constituţie să lucreze împreună şi să rezolve problemele ţării, nu să-şi impună autoritatea ca într-o piaţă de legume”, a afirmat Johannis.

El a făcut aceste precizări întrebat dacă va răspunde pozitiv solicitării făcute de Elena Udrea, joi, prin care îi cere lui Klaus Johannis să nu colaboreze, în cazul în care va fi ales preşedinte, cu PSD.

„Mă impresionează această grijă a dnei Udrea pentru contracandidaţii săi. Dar, momentan, ne descurcăm şi singuri. În mod cert, conform Constituţiei, voi colabora cu guvernul aflat în funcţiune”, a spus Iohannis.

Prezidenţiabilul ACL a susţinut că această colaborare „nu va fi însă de lungă durată”, pentru că, a afirmat el, „cabinetul Ponta nu va rămâne mult timp la guvernare”.

„Sunt convins că nu va fi o lungă colaborare a mea cu PSD, dar va fi una corectă”, a precizat Iohannis.

Klaus Johannis, alături de Mihai Voicu, Nini Săpunaru, Gheorghe Flutur, Răducu Filipescu şi Ioan Bălan, a fost prezent la Casa de Cultură din Focşani la o adunare publică cu membri şi simpatizanţi ai ACL din Vrancea.