Johannis: PNL nu i-a cerut lui Vosganian să demisioneze

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Johannis, a declarat, joi, că PNL nu i-a cerut lui Varujan Vosganian să demisioneze din funcţia de ministru al Economiei, afirmând că "dimpotrivă, oamenii au simpatizat cu el", nefiind "convinşi" de acuzaţiile ce i se aduc.

RomaniaTV.net
17 oct. 2013, 14:48
Johannis: PNL nu i-a cerut lui Vosganian să demisioneze

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Johannis, a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, dacă PNL i-a cerut lui Varujan Vosganian să demisioneze din funcţia de ministru al Economiei, el negând acest lucru.

„Domnul Varujan Vosganian şi-a dat demisia pentru că aşa a considerat că este bine, să nu existe niciun semn de întrebare care ar merge mai departe în Guvern. Partidul nu i-a sugerat domnului Vosganian să demisioneze”, a declarat Iohannis.

Întrebat dacă au existat discuţii în partid privind demisia lui Vosganian, Johannis a răspuns: „Nu, nu au fost. Am participat la discuţii. Dimpotrivă. Oamenii au simpatizat cu Vosganian fiindcă noi nu am fost convinşi de ce a fost scris în dosar, dar…asta nu a contat”.

De asemenea, întrebat de ziarişti ce părere are despre faptul că PDL cere demisia din Senat a fostului ministru al Economiei, Johannis a răspuns: „Dacă-şi dă demisia din Senat este doar decizia lui. Că unii o cer, alţii nu, este chestiune de puncte de vedere”.

Johannis a mai fost întrebat dacă şi Liviu Dragnea ar trebui să renunţe la mandat având în vedere că a fost trimis în judecată în dosarul privind referendumul, prim-vicepreşedintele PNL precizând că „situaţiile sunt greu de comparat, fiecare având problema lui specifică”.

Klaus Johannis a mai spus, răspunzând unei întrebări, că renunţarea lui Vosganian la portofoliu, în timp ce Liviu Dragnea a rămas în continuare în funcţie, „n-are nicio treabă cu fair-play-ul”, ci cu ce crede politicianul respectiv că face bine imaginii sale publice.

Varujan Vosganian şi-a anunţat în 7 octombrie demisia din funcţia de ministru. El a făcut acest anunţ după ce a ieşit din cabinetul preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, unde a avut loc o şedinţă a liderilor PNL la care au participat şi premierul Victor Ponta şi liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu. Demisia a fost prezentată la scurt timp după votul dat în Senat de respingere a solicitării procurorului general al Parchetului ICCJ privind începerea urmăririi penale împotriva lui Vosganian.

Noul ministru al Economiei este Andrei Gerea, lider al grupului parlamentar liberal din Camera Deputaţilor, care a fost propus de PNL, decretul pentru numirea sa în funcţie fiind semnat miercuri de preşedintele Traian Băsescu.