Johannis riscă să NU poată candida la şefia PNL din cauza unor RESTANŢE la plata cotizaţiei de membru

Conform unor surse din interiorul PNL citate de pesurse.ro, actualul preşedinte interimar al Partidului Naţional Liberal, Klaus Johannis, nu şi-ar fi plătit niciodată cotizaţia de membru al Biroului de Conducere al PNL, deşi acesta a fost cooptat în funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului încă din luna februarie a anului 2013.

RomaniaTV.net
13 iun. 2014, 15:35
Johannis riscă să NU poată candida la şefia PNL din cauza unor RESTANŢE la plata cotizaţiei de membru

Trebuie precizat că plata cotizaţiei lunare pentru un membru al conducerii PNL este în valoare de 400 de lei, conform informațiilor pesurse.ro. Conform articolului 20, litera e., un membru al PNL poate fi exclus pentru „neplata cotizaţiei pe timp de 6 luni, în mod nejustificat”. Dacă informaţiile pe care echipa pesurse.ro le deţine se adeveresc, Klaus Iohannis nu ar mai avea dreptul să candideze pentru şefia PNL, ba mai mult, acesta ar trebui chiar exclus din partid, conform statutului de funcţionare al partidului.

Klaus Iohannis, deşi este membru al acestui for de conducere al PNL de peste 16 luni, pare să nu îi pese în niciun fel de statutul partidului şi nici de obligaţiile ce decurg din acesta.

Astfel, pentru a verifica informaţiile cu privire la neplata cotizaţiei către PNL chiar de actualul preşedinte interimar, Klaus Iohannis, echipa pesurse.ro a transmis o solicitare în baza legii 544/ 2001, lege care reglementează accesul la informaţii de interes public.